Foto: TV4

Därför dyker David Hellenius upp i ”Efter fem” – verkliga orsaken bakom plötsliga bytet med Pileby

TV4 tvingas till en rejäl förändring i ”Efter fem ikväll”.
Nyhetsprogrammet plockar in stjärnan David Hellenius vid sidan av Tilde de Paula Eby.
Här är sanningen bakom det plötsliga bytet i studion.

Tv-tittarna är vana vid att se Tilde de Paula Eby leda ”Efter fem”-sändningarna i TV4 tillsammans med framför allt kollegorna Axel Pileby och nyhetsankaret Maximilian Artell.

Men på tisdagskvällen får Tilde sällskap av en annan profil – när stjärnprogramledaren David Hellenius plötsligt kliver in vid hennes sida i studion. Här är sanningen bakom Hellenius oväntade inhopp i det populära nyhetsprogrammet.

Foto: TV4

Det är så här det brukar se ut – både i det traditionella ”Efter fem” och jul- och nyårssatsningen ”Efter fem ikväll”. Studioreporter Axel Pileby som bjuder tittarna på alltifrån ”Sverigesvep” till presentationer av kända gäster – sida vid sida med programledaren Tilde de Paula Eby. I flera år har de haft hand om ”Efter fem” tillsammans, och i år prisades de och resten av redaktionen med Kristallen för årets aktualitetsprogram.

Tildes glädje efter TV4:s storsatsning

Under helgerna har TV4 satsat ännu hårdare på nyhetsprogrammet – och gett Tilde och kompani en hett eftertraktad tid i tablån. Fram till och med torsdag denna vecka sänds nämligen ”Efter fem ikväll” på bästa sändningstid, klockan åtta – i stället för klockan fem på eftermiddagarna som ju även programnamnet skvallrar om.

Foto: TV4

– Det känns fint att få göra Efter fem ikväll under en period där vi vet att många samlas. Oavsett om man firar med sin familj eller är ensam så är tv:n ett viktigt sällskap under jul- och nyårshelgerna. I Efter fem ikväll kommer vi att bjuda på både gemenskap och senaste nytt. Det blir högaktuella gäster, snackisar, analyser och fördjupning, sade Tilde de Paula Eby inför helgsatsningen på ”Efter fem ikväll”.

Men på tisdagskvällen tvingas TV4 göra om det omtyckta nyhets- och intervjuprogrammet.

Därför ersätter David Hellenius Axel Pileby i ”Efter fem ikväll”

David Hellenius, främst känd som programledare för kanalens allra största underhållningsshower de senaste åren, kliver in i nyhetsstudion. Tillsammans med Tilde de Paula Eby kommer han att leda programmet, avslöjar TV4 i ett videoklipp i sociala medier – inspelat från redaktionen.

Hellenius, som det senaste året varit aktuell med både egna talkshowen ”Hellenius hörna” som succésatsningen ”Masked Singer”, kommer att ersätta den högt uppskattade Axel Pileby på studiogolvet.

Anledningen till Pilebys plötsliga frånvaro?

– Han är lite krasslig, då ska man ta det säkra före det osäkra, säger David Hellenius i klippet.

Och fortsätter:

– Jag fick hoppa in. Jag är lite pirrig, det här är ändå ett nyhetsprogram, och väldigt hedrad också.

Här kan man se när Tilde berättar om planerna för Hellenius i ”Efter fem ikväll”:

Vad tycker du om nysatsningen ”Efter fem ikväll”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!