Därför försvinner Efter fem från TV4 – kanalen bekräftar beslutet om ändringen i tablån

Tilde de Paula eby, Axel Pileby

Foto: TV4/Efter fem

Nyligen drog det populära nyhetsprogrammet Efter fem igång igen efter ett uppehåll.

Nu meddelar TV4 att ett kanalbyte kommer att bli aktuellt.

Efter fem är äntligen tillbaka i rutan och det är nog många tittare där ute som sett fram emot den nya säsongen av programmet.

Det var i måndags som programmet hade premiär för hösten och i rutan fick vi återigen se Tilde de Paula Eby, 50, efter hennes sommarsuccé med talkshowen Tilde.

De andra folkkära programledarna var förstås tillbaka med sina olika segment. Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Axel Pileby känns riktigt ladda inför höstens säsong.

Umgås på fritiden

Tillsammans har programledarna en riktigt härlig kompisrelation med varandra, vilket Tilde tidigare har avslöjat för Hänt. De umgås nämligen inte bara i studion, utan går även gärna ut och tar några glas efter sändningarna.

– Ja, allihopa! Både Axel, jag och Max. Vi har trådar där vi skriver massa till varandra hela tiden. Ibland går vi ut och fikar eller käkar eller tar ett glas vin eller någonting. Så vi har en bra relation!, säger Tilde glatt till Hänt, och fortsätter:

– Vi är som en liten familj i Efter fem där alla kan ha olika roller.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Kritiken mot nya säsongen

Men redan nu har Efter fem mötts av kritik från tittarna då programmet inte är textat. Tilde svarade på kritiken och sa att det är för att programmet direktsänds.

LÄS MER: Tittarnas nya sylvassa kritik mot Efter fem – nu försvarar sig Tilde de Paula Eby: ”Det är ju…”

Därför byter Efter fem kanal

Och redan efter första avsnittet så meddelade TV4 till Hänt att en förändring i programmet kommer att ske. Efter fem kommer nämligen att byta kanal.

Kanalbytet gäller dock bara för sändningen på söndag. Då kommer Efter fem att istället sändas på Kanal 7, och sista halvtimmen kommer man att gå över till TV4 igen.

Förändringen i tv-tablån har att göra med att det krockar med friidrotts-VM som sänds på TV4 under samma tid.

”Kanalbyte. Resterande del sänds i 7:an pga Friidrots-vm”, skriver TV4 till Hänt.

Ett endaste kanalbyte för söndagen kan man leva med. Det hade varit värre om det skedde permanent.

Vad tycker du om att programmet byter kanal på söndag för att ge plats åt friidrotts-VM? Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar på Facebook!

Exit mobile version