Foto: TV4

Därför försvinner Tilde de Paula Eby och Axel Pileby från ”Efter fem” – TV4 bekräftar

Tilde de Paula Eby och Axel Pileby är två självklara stjärnor i TV4:s populära eftermiddagsprogram ”Efter fem”.
Men nu försvinner duon från showen för en tid, bekräftar kanalen.

Tittarna har gjort sig vana vid att se tv-stjärnan Tilde de Paula Eby leda ”Efter fem”-sändningarna i TV4. Tillsammans med framför allt kollegorna Axel Pileby och nyhetsankaret Maximilian Artell har Tilde med van hand tagit hand om nyhetsförmedlingen och de intressanta intervjuerna som varit programmets ryggrad ända sen starten.

Så brukar det ofta se ut både i det traditionella ”Efter fem” och även i satsningen ”Efter fem ikväll”, som sändes på vardagskvällarna kring jul och nyår men också nyligen i samband med nationaldagen.

Tilde de Paula Ebys varma ord om TV4-produktionen

Kristallen-prisade Tilde de Paula Eby, 49, vurmar verkligen för nyhetsprogrammet som hon lett sen starten 2019. Hon har kallat produktionen för sin ”tv-bebis”.

– Jag har ju gjort så otroligt många tv-produktioner. Allt har sin charm och utmaning, men ”Efter fem” är min tv-bebis. De senaste åren har jag gått mer åt att vara med och producera saker och ting, och det här är verkligen ett sådant projekt. Det innebär att det betyder extra mycket för mig när det är en idé av mig och de som står mig nära i arbetet. Då känns det otroligt varmt om hjärtat att det fungerar, sade Tilde de Paula Eby nyligen i en stor intervju med Aftonbladets profilerade reporterduo Anna och Hans Shimoda.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

Nyligen prisades dessutom produktionen bakom ”Efter fem” med tv-priset Kristallen som årets nyhets- och aktualitetsprogram.

Men nu kommer tv-tittarna tvingas klara sig utan såväl Tilde som kollegan Axel Pileby.

Axel Pileby
Foto: TV4

Därför försvinner Tilde och Axel från ”Efter fem”

TV4 meddelade nämligen redan på onsdagen att duon då skulle genomföra sin sista sändning tillsammans innan programmet går på sommaruppehåll.

– Axel och Max är redo att ge er onsdagens Efter fem! Och det är Tilde och Axels sista program inför sommaruppehållet, skriver kanalen på Instagram.

Torsdagens program leds i stället av Anna Brolin och Henrik Alsterdal, samtidigt som Artell tar hand om nyhetsrapporteringen.

Nu önskar vi Tilde och Axel en skön ledighet från ”Efter fem” som snart alltså tar sommaruppehåll! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!