Foto: TV4

Därför saknas Anna Brolin i Efter fem – TV4:s besked om profilens framtid: ”Många har frågat…”

Tilde de Paula Eby har äntligen dragit i gång en ny Efter fem-säsong.
Samtidigt saknas Anna Brolin.
Nu berättar TV4 varför.

Sommaren börjar så sakteliga övergå i hösten – och det innebär även en del förändringar i tv-tablån.

Ett program som haft ett långt uppehåll över sommarmånaderna är ”Efter fem” – TV4:s aktualitetsprogram som i fjol belönades med tv-priset Kristallen.

Därför var det nog många tv-tittare som välkomnade programmet åter när höstens direktsändningar drog i gång i förra veckan med Tilde de Paula Eby, 49, som programledare.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

Kristallen-prisade Tilde vurmar verkligen för nyhetsprogrammet som hon lett sen starten 2019. Hon har kallat produktionen för sin ”tv-bebis”.

– Jag har ju gjort så otroligt många tv-produktioner. Allt har sin charm och utmaning, men ”Efter fem” är min tv-bebis. De senaste åren har jag gått mer åt att vara med och producera saker och ting, och det här är verkligen ett sådant projekt. Det innebär att det betyder extra mycket för mig när det är en idé av mig och de som står mig nära i arbetet. Då känns det otroligt varmt om hjärtat att det fungerar, sade Tilde i en stor intervju med Aftonbladets reporterduo Anna och Hans Shimoda.

Efter fem gör comeback i tv-rutan

På måndagen i förra veckan gjorde ”Efter fem” comeback i rutan efter sommaruppehållet.

Sedan dess har tittarna fått se Tilde de Paula Eby leda sändningarna tillsammans med omtyckta kollegorna Axel Pileby, 35, och nyhetsankaret Maximilian Artell, 31.

På tisdagen gästas programmet av skådespelaren Carla Sehn, känd från bland annat ”Kärlek och Anarki” och ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”.

Tilde de Paula Eby har med van hand tagit hand om nyhetsförmedlingen och de intressanta intervjuerna som varit programmets ryggrad ända sen starten.

På senare år har hon dessutom delat programledarskapet med ytterligare en rutinerad tv-programledare i form av Anna Brolin, 42.

Men ännu så länge har inte Brolin synts till i Efter fem-sändningarna sedan sommaren.

Nu går TV4 ut och bekräftar anledningen till detta.

Därför syns inte Anna Brolin längre i Efter fem

Det är i ett inlägg i sociala medier som kanalen svarar på tittarnas eventuella funderingar kring Brolins frånvaro.

Anledningen till att hon inte setts till – ännu – handlar helt enkelt om att hon varit upptagen med inspelningarna av ett annat stort TV4-program.

– Många av er har frågat var Anna Brolin har tagit vägen! Hon har haft fullt upp med inspelningarna av Farmen under sommaren – men nästa vecka är Anna tillbaka i rutan igen! Vi längtar, skriver ”Efter fem” på Facebook.

Många av er har frågat var @annabrolin har tagit vägen! 😍 Hon har haft fullt upp med inspelningarna av Farmen under sommaren – men nästa vecka är Anna tillbaka i rutan igen! Vi längtar❣️📺

Posted by Efter fem on Tuesday, August 23, 2022

Beskedet om att Anna Brolin snart är redo för en återkomst i ”Efter fem” har fått tittarna att jubla.

– Kul du är oxå lika välkommen som de andra, skriver en tittare i en kommentar till inlägget på Facebook.

– Välkommen tillbaks Anna, till bästa kvällsprogrammet Efter fem, skriver en annan tittare.

– TV4 har ett gäng duktiga programledare som Tilde, Anna, Sofia Geite och Reneé Nyberg, skriver en tredje.

– Välkommen tillbaka Anna, skriver ytterligare en förväntansfull tv-tittare.

Anna Brolin ledde ”Farmen” även förra säsongen, och nu tycks inspelningarna för den kommande säsongen vara avklarade. På tisdagseftermiddagen förklarade Brolin i ett inlägg på Instagram att produktionen nu firat just detta.

– Känslan när det till slut står en segrare kvar efter en lång sommar i 1800-tals regi. Förbaskat spännande blev det också. Och en liten barackslutfest kan det också ha blivit, skriver Brolin på Instagram efter det att Farmen-inspelningarna blivit avklarade.

Nu ser vi fram emot att få återse Anna Brolin i Efter fem framöver! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.