Foto: TV4/TT

STORT GRATTIS! Henrik Alsterdal fyller 44 år – speciella ordern till maken Anders Pihlblad inför firandet

Henrik Alsterdal omfamnar åldrandet.
På lördagen kan han se fram emot att fira sin 44:e födelsedag.
TV4-profilen hoppas på en speciell present från maken Anders Pihlblad.
– Hittills har livet bara blivit bättre och roligare för varje år som går, skriver han till Nöjeslivet.

Henrik Alsterdal har tittarna under flera år lärt känna som nyhetsankare och en del av ”Efter fem”-profilerna i TV4.

Han kom till kanalen redan 2003, efter att ha inlett sin journalistkarriär på radiostationen Mix Megapol och i grannkanalen TV3.

Den säkre programledaren har i ”Efter fem” framför allt blivit förknippad med hur han tar hand om intervjusituationerna i den populära programpunkten ”Sverigesvepet”. Där folk från hela landet blir intervjuade om stort som smått.

Sättet på vilket Henrik intervjuar människor ute i landet har blivit mycket uppskattat – och det märks i rutan. Alsterdal sköter alltid dessa situationer med stor respekt för personen som blir utfrågad, och med en härlig glimt i ögat.

Artikeln fortsätter under bilden.

Henrik Alsterdal i "Efter fem"-studion. Foto: TV4
Henrik Alsterdal i ”Efter fem”-studion. Foto: TV4

”Jag älskar att bli äldre”

Men till Alsterdals förtjänster hör förstås också att han är en fena på att förmedla även andra nyhetshändelser av mindre lättsam karaktär. I programmet ställer han även makthavare mot väggen och vägleder tittarna i nyhetsflödet.

På lördagen fyller Alsterdal 44 år – och det är en dag han verkligen ser fram emot.

– Jag hör till skaran som älskar att bli äldre. Hittills har livet bara blivit bättre och roligare för varje år som går, och det känns skönt att hålla ålderskriser och nojor borta, skriver Henrik Alsterdal i ett meddelande till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4
Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

TV4-profilen mötte kärleken på jobbet – efter en julfest slog det gnistor mellan Alsterdal och programledarkollegan Anders Pihlblad.

Sedan dess har de hållit ihop och i somras firade också paret någonting mycket speciellt.

Förhoppningen inför födelsedagen – speciell present från Pihlblad

I juli var det nämligen exakt tio år sedan de knöt hymens band och gifte sig!

Och Pihlblad kommer givetvis ha en nyckelroll när det kommer till helgens födelsedagsfirande, berättar Alsterdal.

– Vanligtvis brukar jag inte önska mig något alls i present, men i år tänkte jag faktiskt tvinga Anders att köpa en orimligt dyr väska som jag varit och kollat ut. Jag har gått omkring med sonens gamla avlagda ryggsäck i över ett år nu och tänkte att det är dags för något nytt. Jag förutsätter att Anders lyder min order, skriver han.

STOCKHOLM 20230802 Anders Pihlblad, Henrik Alsterdal vid invigningsminglet under öppningen av Pride Park vid Stockholm Pride 2023. Fotot Caisa Rasmussen / TT
STOCKHOLM 20230802 Anders Pihlblad, Henrik Alsterdal vid invigningsminglet under öppningen av Pride Park vid Stockholm Pride 2023. Foto: Caisa Rasmussen / TT

Stort grattis på födelsedagen säger vi till underbare Henrik Alsterdal! Hoppas du får en fin helg.

Skriv gärna en kommentar om du också vill gratta Henrik!