Tilde de Paula Ebys nya drag med Anna Brolin – tar över efter Lotta Engberg

Lotta Engberg ut – Tilde de Paula Eby in.
Här är TV4:s stora förändring i tablån i höst.
– Det finns ett intresse från tittarna, säger Tilde till TT.

Tidigare i höstas kom beskedet att TV4 väljer att flytta långköraren Bingolotto från tablån och i stället sända programmet i Sjuan.

Det hela ledde till stor ilska bland många tittare.

Nu kommer förklaringen bakom den omtalade tablåpetningen.

LÄS MER: Tittarnas ilska mot TV4 – rasar efter kanalens beslut om Bingolotto: ”Alltid pensionärer…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Lotta Engberg
Lotta Engberg får flytta till Sjuan med Bingolotto. Foto: Tv4

Därför flyttar TV4 på Bingolotto

Bingolotto flyttas från och med i höst från söndagskvällar i TV4 till grannkanalen Sjuan. Dessutom får programmet, som leds av Lotta Engberg och Stefan Odelberg, även byta sändningsdag till lördagar.

– Nu ser vi med spänning fram emot att sända på lördagar och vara starten på en trevlig kväll för alla. Då vi i mångt och mycket vänder oss till föreningslivet är det betydligt fler aktiviteter en söndag mellan 18–20 än samma tid på lördagar. Genom att återgå till ursprungsdagen kommer fler att kunna hänga med oss, sade Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande då, med anledning av den omtalade kanalflytten.

På tisdagen bekräftade TV4 hur kanalen kommer att ersätta bingoprogrammet på söndagar.

Luckan efter Bingolotto kommer i stället fyllas av senaste nytt.

Framöver kommer nämligen det hyllade aktualitetsprogrammet ”Efter fem” att ta över ”Bingolottos” tidigare tablåtid under söndagseftermiddagarna på TV4.

Tilde de Paula Ebys nya ord om uppdraget

Tilde de Paula Eby har lett det Kristallen-belönade programmet ända sedan starten 2017. Hon är förväntansfull inför den nya satsningen.

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Ebys ”Efter fem” utökar till söndagar. Foto: TV4

– Vi kommer att ha en utsänd ute i landet i varje program och satsa mer på lokal journalistik, säger Tilde de Paula Eby i en intervju med nyhetsbyrån TT.

”Efter fem” kommer även i fortsättningen att sända på sin ordinarie tid måndag-fredag. Nu adderas alltså även söndagarna till den skaran.

– Vi kommer att samla ihop veckan som har varit. Förhoppningsvis kommer vi att ha veckans gäst som huvudperson.

Tidigare har ”Efter fem” även sänt extra under bland annat mellandagarna i julas. Tilde de Paula Eby menar att tittarnas hunger efter nyheter är stor även på söndagar, och drar en parallell till Nyhetsmorgon.

– Jag tror att det kan fungera. För jättemånga år sedan hade vi aldrig haft ”Nyhetsmorgon” på söndagar, bara på vardagar. Sedan drog Lasse Bengtsson igång det på lördagar och jag på söndagar.

Anna Brolin
Även Anna Brolin är programledare för ”Efter fem”. Foto: TV4

Vad tycker du om TV4:s nya helgsatsning på ”Efter fem”? Skriv gärna en kommentar!