Foto: TV4

Efter dramat i Farmen – nu talar Wincent ut med storbonden Phillip bakom kulisserna: ”Besviken”

Efter Hans Wincents underkännande av deltagarna.
Nu talar ”Farmen”-profilen ut med förre storbonden Phillip-Lloyd Rochester om de dramatiska tv-bilderna.
– Jag var mer besviken än arg, säger han på programmets Instagram.

Det var efter farmarnas misslyckande med uppdraget som deltagarna tyckte att Hans Wincent såg ”rosenrasande ut”, sade de i TV4. Och tittarna gav storbonden rätt i sak.

Att underkänna deltagarna var det enda rätta i det här fallet, menar tittarna.

”Wincent gjorde helt rätt. Bara att de druckit upp ett uppdrag innan det var klart var anledning nog att underkänna uppdragen denna gång. Och den där trappan… Så dåligt gjord…Och varför dessa hål med tegel bredvid?! Fattar inte alls hur dem tänkte.. Får känslan att vissa saboterat med mening för att Phillip skulle få underkänt som storbonde”, skriver en av Farmens tittare på programmets Facebook-sida.

Flera tittare har hört av sig i sociala medier och tycker att Wincent gjorde rätt som underkände gruppen. Samtidigt får även Phillip stöd.

”Phillip är den enda rakryggade mannen där. Hoppas han tar hem det”, skriver exempelvis en tittare i kommentarerna på Instagram.

Här kan man se ett klipp från detta:

Talar ut efter ilskan på gården

Nu talar Hans Wincent och Phillip-Lloyd Rochester ut om den förstnämndes besvikelse på gården. I tv-rutan fick tittarna nämligen se hur Wincent underkände uppdraget efter misslyckandet – och flera tittare har hört av sig till programmet och undrat om han verkligen var förbannad.

På programmets Instagram-konto möter Wincent deltagarna i uppsluppna samtal där tv-tittarnas hetaste frågor ställs. I det senaste klippet pratar Wincent med just Phillip. Där förklarar Wincent att han snarare var besviken än ilsken.

– Jag kan säga att jag mer var besviken att ni hade druckit upp vin och inte gjort som jag sa. Jag var inte så arg direkt, kan man väl inte säga, säger Hans Wincent i klippet på Farmens Instagram-sida.

Phillip säger att han förstår Wincents reaktion.

– Nej, men jag förstår att du var besviken, säger Phillip.

Han menar att han skulle ha lyssnat på Wincents råd från början.

– Det skulle vi göra mycket bättre. När du sa den och jag sa den vidare till alla då fick jag lite annat råd från de som kunde göra det och de tyckte det var en bättre idé, och jag sa vi kör på, säger Phillip i klippet och fortsätter:

– Kanske var det inte bästa rådet, jag skulle bara ha kört som du sa. Det är ett framtida råd till alla storbönder: lyssna på Wincent, säger han och skrattar.

Wincent verkar nöjd med svaret.

– Bra råd tycker jag, säger Wincent på sin breda östgötska och bjuder på ett ordentligt leende.

Här kan man se hela samtalet mellan Wincent och Phillip:

Vad tycker du om årets säsong av ”Farmen”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!