Efter Köping-vännernas starka avsked i rutan – nu svarar Kanal 5 på frågan om framtiden för programmet

De har varit hela vårens kanske största tv-stjärnor.
”Välkommen till Köping” har nu gått i mål med säsongen.
Så här svarar Kanal 5 på frågan om programseriens framtid.

Den älskade programserien ”Välkommen till Köping” har gått i mål för den här gången.

För andra säsongen sändes tv-serien med vännerna från gruppboendet i den västmanländska orten på Kanal 5. Tidigare har Lindas, Tobbes, Mats och de andra underbara profilernas vardag skildrats i TV4, då under programnamnet ”I en annan del av Köping”.

I tisdags sändes det sista avsnittet för säsongen i Kanal 5, där vännerna blickade tillbaka på höjdpunkterna från de senaste två säsongerna på Bio Royal. Finalavsnittet sänds även i repris på lördag 18.55 i kanalen.

Välkommen till Köping-vännerna. Foto: Kanal 5
Välkommen till Köping-vännerna samlas i biografen. Foto: Kanal 5

Säsongen har bjudit på massor av härliga och kärleksfulla ögonblick.

Redan i det första avsnittet i årets säsong avslöjade tittarfavoriten Mats nyheten som fick alla att jubla. Han har genom åren gjort sig känd i tv-rutan som mannen med det stora hjärtat – och som alltid finns där redo att ställa upp för sina kompisar. I inledningen av säsongen förklarade tv-profilen att han hittat kärleken igen.

Senare i säsongen fick tittarna följa hur den motorintresserade Mats tog mod till sig och friade till sin älskade Sofia – som sa ja.

LÄS MER: Köping-Mats romantiska frieri till kärleken Sofia – här ställer tittarfavoriten den stora frågan: ”Vi hör ihop”

Mats och Sofia i "Välkommen till Köping". Foto: Kanal 5
Mats och Sofia i ”Välkommen till Köping”. Foto: Kanal 5

Samtidigt fick tittarna också ta del av den mycket tragiska nyheten om Lars-Åkes bortgång. Han var Linda Hammars fästman och i programmet berättade hon om sorgen.

– De ringde från iva, från hjärtintensiven. De sa att han hade somnat in. Han bara somnade, sade Linda i ett samtal med sin bror Filip Hammar.

Han frågade systern om hon mindes sista samtalet med fästmannen.

– Det var veckan innan. ”Vi hörs imorgon” sa vi. Men sen blev det så tyst, sade Linda Hammar till sin bror som var märkbart berörd av det hela.

Linda och Filip Hammar samtalar ute i solen i nya avsnittet av "Välkommen till Köping". Foto: Kanal 5
Linda och Filip Hammar samtalar ute i solen i nya avsnittet av ”Välkommen till Köping”. Foto: Kanal 5

Tv-tittarna har också fått följa de färgstarka personligheterna i vardagslivet, och hyllat dem i vecka efter vecka. Bland annat fick Tobbe ta emot massor av kärlek från tittarna efter att ha bjudit på finurliga uttalanden vid en utflykt med det nyförlovade paret Mats och Sofia på Ikea.

Dessutom fick tittarna följa hur Jonte modigt gick på sin allra första dejt, och hur Åke bjöd in alla vännerna på en härlig nyårsfest.

"Välkommen till Köping"-Åke. Foto: Kanal 5/Discovery+
”Välkommen till Köping”-Åke. Foto: Kanal 5/Discovery+

Kanal 5:s svar om framtiden för ”Välkommen till Köping”

Men nu har alltså samtliga vårens 14 avsnitt sänts i Kanal 5 och Discovery+. Samtidigt frågar sig många tittare nu om vi kommer att bjudas på fler säsonger med de fantastiska vännerna i Köping, som förmodligen varit hela vårens största tv-stjärnor.

– Vi har i dagsläget inget besked att ge om en eventuell ny säsong av Välkommen till Köping, men meddelar givetvis om och när sådan information finns, skriver Anders Kilander, pressansvarig på Kanal 5, till Nöjeslivet.

Linda Hammar i "Välkommen till Köping". Foto: Discovery+
Linda Hammar i ”Välkommen till Köping”. Foto: Discovery+

Skulle du vilja se fler säsonger med ”Välkommen till Köping”? Skriv gärna en kommentar!