Efter ”Lyxfällan” – så gick det sen för Ullared-Helene

”Ullared”-profilen Helene Lundberg har kämpat med skulder.

Så pass att hon tvingades ta hjälp av TV3:s ”Lyxfällan”.

För Nöjeslivet berättar Helene nu om livet efter programmet – och även om mycket har blivit bättre har hon dragit på sig en ny skuld.

– Det gick inte att lösa på något annat vis, säger hon till Nöjeslivet.

Helene Lundberg har gjort sig känd i Kanal 5:s ”Ullared”. Hon älskar att shoppa, gärna sånt som glittrar. Men vad tittarna inte fått se är att pengarna inte alltid räcker till.

Det gick så pass långt att fyrabarnsmamman Helene hamnade hos kronofogden. Hon såg då inget annat val än att söka till TV3:s ”Lyxfällan”.

Helene Lundberg medverkade i veckans program och där får hon reda på att hon har skulder på närmare 70 000 kronor. När hon får veta att hon lägger runt 30 000 kronor på onödig shopping och skräpmat, pengar som skulle kunna gå till saker som hennes barn vill ha, kan hon inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag är sån att jag inte vill visa det öppet. Men min sårbarhet, den fick jag ta nu. Det var en känslomässig berg- och dalbana, säger Helene Lundberg, till Nöjeslivet.

Helene Lundberg i Lyxfällan
FOTO: TV3/Lyxfällan

Så lever Helene Lundberg i dag

I programmet fick hon ordning på sin ekonomi. Men hur har hon följt sin budget?

–  Jag håller budget så gott jag kan. Nu har jag kanske gjort några onödiga mindre inköp. Men första månaden höll jag budget för jag hade lovat det. Sen fortsatte jag av bara farten, jag tyckte det var kul. Det märktes verkligen när man loggade in på banken. Det var tack vare att man levt ännu snålare, säger Helene Lundberg till Nöjeslivet, fyra månader efter inspelningen.

Skuldfri är hon dock inte än. I samband med inspelningen flyttade Helene in i en ny lägenhet.

– Tyvärr har jag dragit på mig en skuld till. I samband med den nya flytten. Då hade jag dubbla hyror, det gick inte att lösa på något annat vis, säger Helene Lundberg och fortsätter.
– Då blev jag skyldig en hyra, den har jag inte kunnat betala en. Den gick vidare till inkasso.

Helene Lundberg om ”Lyxfällan”: Lärorikt

Helene var arbetslös när programmet spelades in. Genom ”Lyxfällan” fick hon möjlighet att söka jobb. I programmet erbjöds hon också en plats på en restaurang.

Dessvärre ledde det inte till något.

– Jag var på de här intervjuerna. Sen är det tyvärr så att många är intresserade av att synas på tv. Det förstod man sen, säger hon.

FOTO: TV3/Lyxfällan

Hon trivdes på restaurangen. Men hon blev till en början bara erbjuden en tjänst på 70 procent. Det i kombination med att hon skulle tvingas bilpendla, samtidigt som barnen går på förskola, gjorde att hon tackade nej.

– Jag satte mig och räknade på det och kom fram till att jag måste betala för att jobba. Men de tyckte att det fungerade jättebra med mig, och de sa att de skulle höra av sig så fort de hade en heltidstjänst.

Trots att det var känslomässigt tufft att medverka i ”Lyxfällan” ångrar hon inte att hon ställde upp.
– Det var en väldigt lärorik vecka, säger Helene Lundberg.

”Lyxfällan” sänds tisdagar klockan 20:00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Se klippet i spelaren här under (slå på ljudet):

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fWm6U1iVXD6BFHlMRbJs5798z577sE9XKeNxtgTDmph9lZriMrvNppga9RlI9vpi?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”16:9″ /]

Nu håller vi tummarna för att det blir bättre! Vad tyckte du om veckans program av ”Lyxfällan”? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.