Efter plötsliga avhoppet – här är anledningen till att Ebba von Sydow lämnade Nyhetsmorgon: ”Absurt”

Ebba Kleberg von Sydow tog över programledarjobbet i Nyhetsmorgon 2015.

Men efter knappt tre år valde hon plötsligt att sluta.

Nu avslöjar tv-profilen varför.

Ebba Kleberg von Sydow är bara 38 år, men har redan hunnit med mycket i sin karriär. Hon slog först igenom i tidningen Expressen, där hon var modeansvarig. Som 24-åring tog hon sedan över Veckorevyn, och blev därmed Sveriges genom tiderna yngsta chefredaktör.

Därefter väntade en tv-karriär. Hon ledde bland annat populära ”Go’kväll” i SVT och även kanalens sändningar från Nobel och olika kungliga evenemang.

Karriären fortsatte sedan till TV4 där hon 2015 blev programledare för Nyhetsmorgon söndagar.

Men knappt tre år senare valde Ebba von Sydow att lämna programmet helt. Och i samband med det valde hon att flytta sin populära TV4-blogg.

Ebba Kleberg von Sydow: Därför lämnade jag Nyhetsmorgon

I en intervju med Expressen berättar hon nu om anledningen till att hon lämnade programmet, uppger Hänt.

– Jag sade ju upp mig från ett väldigt roligt jobb som programledare för Nyhetsmorgon söndag för att jag inte ville vara borta från barnen stora delar av helgerna då de är lediga. Sedan tycker jag det är problematiskt att så mycket fokus läggs på de kvinnliga programledarnas utseende och kläder, säger hon till Expressen, enligt Hänt.

Ebba menar att hon ofta fick starka reaktioner i sociala medier, men kanske inte på grund av det hon förväntat sig.

– Det kändes absurt att ha fått till en bra intervju med Jonas Gardell eller någon partiledare och sedan bara få kommentarer om den blus jag hade på mig och om jag såg lite tjock ut och möjligtvis var gravid med ett fjärde barn, säger Ebba.

Ebba von Sydow tvingade till operation

Nyligen avslöjade Ebba Kleberg von Sydow på sin blogg att hon tvingats till operation.

”De hade rensat bort en del inflammerad vävnad i min vänsterfot, sytt ihop den söndertrasade senan som splittrats på längden i en cirka 10 centimeter lång ruptur – men sedan hade de också upptäckt att det var annat som behövdes göras, när de öppnat foten”, skriver Ebba von Sydow i ett inlägg på sin bloggen.

Läkaren har nu gett henne order om högläge med sitt gips och att hon inte får belasta foten på tre veckor. Samtidigt ska allt ha gått bra.

”Nu är det gjort! Vilket såklart är jätteskönt. Allt ska ha gått bra (vilket jag nog frågade läkaren om fyra gånger). Så fort jag känner mig lite piggare, så kommer det såklart att kännas så också. Men just nu känner jag mig i ärlighetens namn rätt sänkt.”

Saknar du Ebba i tv-rutan? Dela då gärna om du vill se mer av henne!