Efter starka kritiken – stoppas helt från Fångarna på fortet: ”Har valt att…”

gunde svan, agneta sjödin, fort boyard

Foto: Instagram/Wikipedia

Fångarna på fortet är tillbaka i rutan.

Men produktionen har agerat omedelbart efter kritiken.

– Vi är alltid lyhörda för våra tittare, säger TV4:s exekutive producent Jonathan Nordin till Aftonbladet.

Efter att ha legat på is under coronapandemin, är TV4:s fredagsunderhållning ”Fångarna på fortet” tillbaka igen.

Programmet är uppskattat av många och har i flera år spridit glädje, spänning och underhållning till tv-tittarna.

Men till återkomsten har programmet också gjort flera förändringar. Bland annat är det inte längre Suzanne Reuter som agerar gåtställare uppe i tornet på Fort Boyard. I stället har hon ersatts av Peter Stormare i rollen som Kapten Kaboom.

– Jag tycker att Peter är en alldeles briljant skådespelare, med nerv, närvaro och äkthet. Oavsett roll och sammanhang så är han där hundra procent. Det var så kul och energigivande för Gunde, mig och alla i det svenska teamet att uppleva vilken energi Peter tillförde under inspelningen, sa programledaren Agneta Sjödin häromdagen om nytillskottet i produktionen.

LÄS MER: Därför lämnar Suzanne Reuter tv-succén – nu erkänner hon: ”Vågade inte…”

Tigrarna stoppas i Fångarna på fortet

Men det är fler saker som är annorlunda, när Fångarna på fortet nu är tillbaka i tv-rutan.

Den uppmärksamme noterade kanske under förra veckans premiär att de tigrar som brukar vakta skatten inte längre finns kvar på fortet.

Anledningen till att det franska produktionsbolaget har valt att sluta använda tigrar i programmet, är enligt organisationen World Animal Protection på grund av påtryckningar från djurrättsaktivister. Något som även Svensk Dam skriver om.

På grund av detta, har tigrarna nu tagits bort helt och fått gå i pension. Beslutet gäller i alla produktioner som genomförs på Fort Boyard, oavsett land.

– När det gäller produktionen av ”Fångarna på fortet” så är vi gäster på en redan befintlig inspelningsplats som ägs av ett franskt produktionsbolag. Produktionsbolaget har valt att inte ha med tigrar på någon av inspelningarna, oavsett land, säger Jonathan Nordin, TV4:s exekutiva producent till Aftonbladet.

Foto: Wikipedia

”Alltid lyhörda”

Beslutet rimmar också bra med TV4:s egna tankar och beslut.

– Jag kan inte svara för hur det franska produktionsbolaget har resonerat i sitt beslut men vi är alltid lyhörda för våra tittare. I den här frågan om tigrarna sammanföll det med vår egen ambition om att förnya fortet, säger Jonathan Nordin till Aftonbladet.

Vilket bra beslut för djurens bästa! Dela vidare om du håller med.

Exit mobile version