Foto: SVT

Efter tuffa starten: Carina Bergfeldts ord om Marcus Oscarsson – relationen bakom kulisserna i På spåret

Efter tunga starten i ”På spåret”.
Här berättar Carina Bergfeldt om sitt samarbete med TV4-profilen Marcus Oscarsson.
Duon är ute efter revansch.

Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson bildar lag tillsammans i årets ”På spåret”. De båda journalisterna fick dock en tuff start på programserien.

I den första matchen blev det andra laget för svåra. Bergfeldt och Oscarsson föll klart mot artisten Jason ”Timbuktu” Diakité och stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Foto: SVT

Men SVT-journalisten och TV4:s politiske expertkommentator har chans till revansch redan denna fredagkväll. Då ställs lag Bergfeldt-Oscarsson mot två tittarfavoriter från förr i ”På spåret”.

LÄS MER: Marcus Oscarssons ärliga ord om Carina Bergfeldt – samarbetet i På spåret

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

”På spåret”-profilerna bor tillsammans

De båda humoristiska radioprofilerna Dilan Apak och Moa Lundqvist gör nämligen entré i programmet. De båda vännerna bor dessutom tillsammans med sina respektive pojkvänner i Malmö.

– På nedervåningen finns kök, badrum, vardagsrum och Moas sovrum. En spiraltrappa leder upp till övervåningen som har öppen planlösning. Jag sover i rummets ena halva, i mitten finns pentry, diskho och toalett. I andra halvan skapar vi en hängvänlig lounge. När min kille flyttade in tog han med sig en underbar vinylspelare, säger Dilan Apak till Expressens Leva & Bo.

Hon förklarar att de aldrig tröttnar på varandra.

– Det bästa är att få bo med sin kompis. Det sämsta är hennes tolerans mot damm. Jag kan vara lite som en morsa: ”Nu måste vi städa, damm är inte bra för bebisen.” Jag har det renligt, men är stökig och använder en stol som garderob. Moa är bra på att rensa och organisera.

Moa och Dilan är tillbaka i På spåret. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Nu återstår att se om de båda vännerna och radioprofilerna lyckas vinna fredagens match mot Bergfeldt-Oscarsson, som lär vara revanschsugna efter den tunga premiärförlusten. Carina Bergfeldt ger nu sin bild av samarbetet med Oscarsson.

– Ja, vi fick ju storstryk. Men vi hade himla, himla roligt där inne i buren, Marcus Oscarsson och jag. Hoppas att ni hade det som tittade också, och dundergrattis till Jason och Marcus!

Precis som i premiären är det Sven-Ingvars som är ”På spårets” husband. Under fredagen gästas de av The Sounds-stjärnan Maja Ivarsson. Sveriges mest populära frågesportprogram leds som vanligt av programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström.

”På spåret” sänds fredag 3 december 20.00 i SVT1.

Vad tycker du om årets ”På spåret”? Skriv gärna en kommentar!