Foto: TV4/Youtube

Elisa Lindström i Stjärnornas stjärna 2020: Så är relationen med David Lindgren och Jon Henrik Fjällgren

Dramatiken tätnar i ”Stjärnornas stjärna” – när tre artister tävlar om två platser i finalen.

Nu berättar Elisa Lindström, 28, hur relationen är mellan artisterna bakom kulisserna.

Alla har en stark publik som följer en, säger hon inför semifinalen på lördag i TV4.

Musiktävlingen ”Stjärnornas stjärna” är inne på upploppet. Varje lördagkväll har artisterna framfört låtar i olika genres i direktsändning i TV4, men årets säsong är som bekant väldigt speciell. Ingen publik får komma in i rådande coronaläge, och artisterna har framfört samtliga låtar i en tom tv-studio, utan någon publik på plats.

Tre folkkära artister gör upp om två platser i finalen i ”Stjärnornas stjärna”. Efter en dramatisk omröstning fick Jessica Andersson lämna tävlingen förra veckan. Nu står det klart att Elisa Lindström, David Lindgren och Jon Henrik Fjällgren är kvar i tävlingen som leds av Petra Mede.

Nöjeslivet tog tempen på Elisa Lindström inför avgörandet i tv-studion i Stockholm på lördag – och den visade goda tecken.

– Jag mår bra, peppar peppar. Jag har klarat mig fint här precis som hela produktionen. Man försöker hålla sig så isolerad det bara går och produktionen blir som ens lilla familj. Det är dem man träffar i veckorna, nu när man sitter ensam på hotellet, säger Elisa som annars till vardags flyttat hem med familjen till Västsverige.

Fram tills förra veckan hade hon med sig en kompis på vägen upp till Stockholm. Även Jessica Andersson är bosatt i trakterna i Västergötland.

– Jessica och jag har haft varandra när vi kunnat åka tillsammans till Stockholm. Hon åkte ut i helgen så nu är det första veckan som jag åkte upp själv. Och den här veckan blir det mycket arbete när vi har två nummer framför oss, säger Elisa Lindström.

Det väntas nämligen tolkningar av två olika genres: Latin och pop.

Hur är din relation till de andra artisterna?

– Det har varit väldigt fin stämning och vi är också medvetna om att vi alla kommer från olika bakgrunder. Alla har en stark publik som följer en, samtidigt som man sen också kan känna att man fått mycket publik nu under det här programmet, säger Elisa.

Hon förklarar att hon känner sig ödmjuk i den här resan.

– Jag och David har jobbat ihop med en julturné för några år sen. Jessica och jag har stött på varandra tidigare, men verkligen lärt känna varandra mer nu. Jon Henrik har jag bara stött på kort tidigare, men nu har vi haft tid att lära känna varandra på djupet. Det är fint att få dela detta med andra. Man lever ett ganska speciellt liv som artist och det är inte alltid så lätt för andra vänner att sätta sig in, så det är skönt att ha andra att prata med som är insatta i hur det här speciella livet fungerar.

Vad har ni pratat om?

– Just vad som krävs av en som artist. Det krävs mycket mentalt för att gå ut och leverera inför miljonpublik. Jessica och jag har gått ut och käkat varje kväll, och bollat och så. Även nära och kära vill så klart också stötta även om de kanske inte förstår på samma sätt.

För två veckor sedan berördes tv-tittarna starkt när Elisa Lindström sjöng en tjeckisk opera i direktsändning. Artisten rördes till tårar, och hon beskriver det som den stund som gjort starkast intryck på henne under veckorna i ”Stjärnornas stjärna”.

– Att få bekanta sig med den genren och känna att musiken tog över mig, det kändes stort. Det som jag också känner har varit viktigt och roligt är att man öppnat upp och lyssnat på annan musik än den man brukar lyssna på. Det är väldigt, väldigt lärorikt och något jag kommer ta med mig även i fortsättningen musikaliskt. Jag tror att jag kommer sjunga mer klassiskt i framtiden. Nu har den dörren öppnats för utforskning, säger Elisa.

Dela gärna vidare för att önska Elisa och de andra artisterna lycka till i veckans ”Stjärnornas stjärna”!

Vem hejar du på i programmet? Skriv gärna en kommentar!