Foto: Youtube

”En plats i solen”-profilen Jonnie Irwins ilska – ratades efter cancerbeskedet

”En plats i solen”-programledaren Jonnie Irwin fick lämna programmet efter cancerbeskedet.
Nu talar han ut om avskedet.
– Jag kände att de inte kämpade för mig, säger Irwin till ”Good Morning Britain” i ITV.

Programmet ”En plats i solen” har länge lockat semester- och solsugna tv-tittare. Det brittiska reseprogrammet som egentligen går under namnet ”A Place In The Sun” sänds sedan flera år tillbaka på TV4 om eftermiddagarna.

Tittarna får i programmet följa hur ett par eller en familj eftersöker sitt drömhem, antingen i Storbritannien eller utomlands.

Många deltagare har genom åren hittat sitt drömboende, ofta på soldränkta orter. Programmet är en stor tittarfavorit och har sänts under olika namn i över 40 säsonger.

En profil som varit med många gånger som programledare är Jonnie Irwin som hjälpt många deltagare att hitta hem och samtidigt älskats av tittarna för sin varma personlighet och charm.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

49-åringen är en välkänd profil i hemlandet. Nyligen gick Irwin ut och berättade att han drabbats av lungcancer. Diagnosen fick han år 2020.

Tv-stjärnan har under de senaste åren tagit sig igenom flera tuffa behandlingar och fokuserar nu bara på att få så mycket tid med sin familj.

Programledaren lever tillsammans med hustrun Jessica (bilden nedan) och parets tre barn.

– Jag vet inte hur långt tid jag har kvar, men jag försöker vara positiv och min attityd är att jag lever med cancer, inte dör av det, säger han till magasinet Hello.

Artikeln fortsätter under bilden.

På torsdagsmorgonen intervjuades Jonnie i Storbritanniens morgon-tv ”Good Morning Britain”.

Efter att ha jobbat med ”En plats i solen” i 18 år, förklarar Jonnie att han blev besviken på avskedet från programmet.

– När ”En plats i solen” sa att det var försäkringen kände jag att de inte kämpade för mig, säger Irwin till ”Good Morning Britain” i ITV, enligt Daily star.

LÄS MER: ”En plats i solen”-profilen Jonnie Irwin är döende i cancer – har bjudit sin fru på en sista romantisk resa

Jonnie Irwin lämnade jobbet som värd för det internationella reseprogrammet efter diagnosen.

Artikeln fortsätter under bilden.

För de tittare som troget har följt brittiska programmet "En plats i solen", är denna man ett välbekant ansikte.Sedan…

Posted by Nöjeslivet on Friday, November 18, 2022

Samtidigt har Irwin också jobbat med public service-bolaget BBC:s program ”Escape to the Country”, (”En plats på landet”). Där har han varit programledare sedan 2010 – och han hyllar nu programmet som bättre än ”En plats i solen” i intervjun med ITV.

Samtidigt förklarar Jonnie att han mådde psykiskt dåligt efter att ha blivit av med jobbet som programledare för ”En plats i solen”. Tv-profilen tycker att samhället överlag borde behandla cancersjuka med mer respekt.

– Att inte jobba med ”En plats i solen” påverkade min mentala hälsa, man drabbas av cancer och alla problem med det. Att vara programledare definierar en, så att inte kunna göra det jag tror att jag är ganska bra på, att inte kunna försörja min familj, var svårt, säger han till ”Good morning Britain”.

– Inom två veckor var någon annan på tv och gjorde mitt jobb, jag känner bara att jag förtjänade lite mer efter 18 år. Det var mitt första jobb inom tv och det var speciellt för mig, sade han i intervjun, uppger Daily mail.

Produktionsbolagets svar

Produktionsbolaget bakom ”En plats i solen” uttrycker sin djupaste sympati för Jonnie, och förklarar att de inte kunde förnya kontraktet med honom till följd av försäkringssituationen och att det inträffade under coronapandemin.

– Han är mycket älskad av alla i produktionen, och vi vände på varje sten i försöken att göra det möjligt för Jonnie att fortsätta sin internationella filminspelning med oss ​​under covid, men produktionsbolaget kunde inte säkra tillräckligt försäkringsskydd för honom, skriver produktionsbolaget till Daily mail.

Vi tänker på dig kära du, all vår kärlek till dig och din familj i denna svåra stund Jonnie.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.