Erika Åberg från ”Det sitter i väggarna” fick ta emot stort pris: ‘Tusen tack för alla gratulationer!’

Omtyckt av tv-tittarna – och juryn!

Nu har SVT-profilen Erika Åberg fått ta emot ett prestigefyllt pris.

– Jag är så himla glad!, skriver hon på Instagram.

Foto: SVT

Erika Åberg är byggnadsantikvarien som blivit en omtyckt tv-profil i SVT:s populära program ”Det sitter i väggarna”.

Programmet, som brukar ses av uppemot en miljon tittare, visas för sjätte säsongen i public service-kanalen och vid sin sida har Åberg ”Antikrundan”-profilen Rickard Thunér.

Programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér
Foto: Maria Rosenlöf /SVT

Nu har Erika fått ta emot ett prestigefyllt pris. I 30 års tid har Svenska Byggnadsvårdsföreningen delat ut utmärkelsen ”Årets byggnadsvårdare”, och i år gick priset till Åberg.

I motiveringen till priset står det bland annat att SVT-profilen gjort byggnadsvården begriplig och tillgänglig för många – bland annat via artiklar, tv-program, föredrag och sociala medier.

– Jag är så glad över motiveringen, för det är precis det som är mitt mål! Att öppna dörren, bjuda in och visa att det finns ett hållbart sätt att restaurera, skriver Erika på Instagram.

Efter det att Åberg fick ta emot priset på fredagen har hon fått många grattis-hälsningar från tv-tittare och följare i sociala medier.

LÄS MER: SVT:s besked – därför läggs ”Det sitter i väggarna” ner trots succén

– Tusen tack för alla hundratals gratulationer som har trillat in i samband med att jag fick utmärkelsen Årets Byggnadsvårdare 2020! Jag blir så rörd över era uppmuntrande meddelanden, skriver hon.

Ceremonin föll Åberg i smaken.

– Jag blev ordentligt firad av Byggnadsvårdsföreningen med bubbel, bukett och en storslagen utsikt från Storkyrkan i Stockholm. Kvällen avslutades med en fantastisk middag, skriver hon.

Stort grattis, Erika! Dela gärna vidare inlägget för att gratulera Erika till denna utmärkelse!