Foto: TV4

Farmen-Niklas vägran på sjukhuset – sanningen om blodiga dramat i TV4

Farmen hade premiär på söndagen.
Då högg deltagaren Niklas Johansson sig själv i benet med en yxa – och fick uppsöka sjukvård.
– Den satte sig lite i skelettet, säger han till Aftonbladet.

På söndagen var det premiär för årets säsong av ”Farmen” – TV4:s långkörare där deltagarna lever som bönder på 1800-talet på en gård. Programledaren Anna Brolin var förväntansfull inför säsongsstarten.

– Känns väldigt kul att vara tillbaka med en ny säsong av Farmen, framförallt då den utkommer under ett jubileumsår som i år. Vi har en spännande blandning av deltagare i årets upplaga som bjuder på härliga intriger, dramatik och en massa skratt, säger Anna Brolin som också syns flitigt i kanalens aktualitetsprogram ”Efter fem”.

Den nya säsongen spelades in i somras.

Alla deltagare i Farmen 2022. Foto: TV4

– I två decennier har Farmen lyst upp vintermörkret för den svenska TV-publiken och det känns kul att få presentera en ny fräsch säsong till våra trogna fans, samtidigt som vi firar det här 20-årsjubileet. Vi kan lova att den nya säsongen bjuder på en massa spännande Farmen-intriger, roliga utmaningar och en hel del dramatik, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet.

Realityserien fick en dramatisk start när deltagaren Niklas Johansson plötsligt vände sig mot kameran med ett blodigt ben. Det var första dagen på gården och han hade bestämt sig för att hugga lite ved.

Då hände det som inte fick hända.

Farmen-deltagaren högg sig i benet

Niklas högg sig själv i benet.

– Jag skulle testa att hugga lite ved. Sen tänkte jag väl inte riktigt på, eller glömde bort att jag högg ved, jag vet inte. Sen kände jag bara att den smackade rakt in i skelettet och det blev helt stumt. Jag har nog fan satt den i benet, sade han i programmet.

Foto: TV4

I programmet tas Niklas omhand av personal på plats. Tv-tittarna får se hur hans ben lindas om samtidigt som han beklagar sig inför de andra deltagarna.

– Jag är absolut inte förvånad över att det här skedde mig. Men jag trodde inte det skulle hända första dagen, om jag säger så. Jag är lite besviken på mig själv. Jag tror de kanske tycker jag är en loser, eller så tror de att jag gjorde det för att jag inte vill bada.

Foto: TV4

Tv-tittarna får dessutom se hur Niklas bärs ut från gården och körs till sjukhus.

Farmen-Niklas om beskedet till läkarna

Efteråt förklarar Farmendeltagaren att det kunde konstateras att hugget tog inpå skelettet.

Foto: TV4

– Den satte sig lite i skelettet, yxan. Samtidigt var det tur att den satte sig där den gjorde, för några millimeter till så hade hela vadmuskeln och sådant där kunnat ryka, säger Niklas till Aftonbladet.

Han kördes till sjukhus – men väl där hade TV4-profilen ett särskilt önskemål.

Niklas Johansson i Farmen 2022. Foto: TV4

– Läkarna sa att de ville att jag skulle ta stelkramp, antibiotika och smärtstillande. Och jag tänkte att vi är ju på ”Farmen”, det är 1800-tal, de hade absolut inga sådana medel på den tiden. Så jag valde att inte ta någon medicin. Första kvällen gick skitbra, då hade jag ett sådant adrenalinpåslag. Men sedan på natten så blev det katastrof, jag hade så jävla ont i benet, och det hade jag i x antal dagar efter det också. Det kändes, kan man säga.

Farmen sänds söndag-torsdag på TV4.

ÄNTLIGEN! Handen upp alla vi som sitter bänkade 🙋‍♀️ 😍

Posted by TV4 on Sunday, January 9, 2022

Tittar du på Farmen? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.