Foto: TV4

Farmen-profilen bröt ihop i tårar inför Anna Brolin – bilderna klipptes bort av TV4

Efter kyliga välkomnandet i Farmen.
Här talar Monika Ostrowska ut med de andra deltagarna – i klippet som blev bortklippt av TV4.
Nöjeslivet kan nu visa bilderna som avslöjar vad som egentligen hände.

TV4:s programserie ”Farmen” fortsätter i tv-rutan. Dokusåpan där deltagarna lever som bönder på 1800-talet på en gård har blivit en långkörare och riktig snackis i kanalen efter många år.

Precis som i fjol är det Anna Brolin, 41, som är programledare.

– Känns väldigt kul att vara tillbaka med en ny säsong av Farmen, framförallt då den utkommer under ett jubileumsår som i år. Vi har en spännande blandning av deltagare i årets upplaga som bjuder på härliga intriger, dramatik och en massa skratt, sade Anna Brolin inför årets säsong.

Anna Brolin. Foto: TV4

LÄS MER: Anna Brolins hemlighet i Farmen avslöjad – programledarens egna ord

På onsdagen visas det 24:e avsnittet av årets säsong – och dramat har redan varit i full gång på gården. I förra veckan avslöjades det att deltagaren Josefine Ahlin plötsligt tvingades lämna Farmen på grund av hälsoskäl.

Under tisdagen blev programmet ytterligare en profil fattigare.

Farmen-profilen åkte hem

Det handlade då om hunden Ivy som fick åka hem. Hennes ägare Monika Ostrowska hade tagit med sig sin fyrfotade familjemedlem till gården, men förklarade nu att det var bättre för hunden att åka hem igen.

– Ivy har ju testat på Farmen nu och det var inte riktigt hennes grej att vara på ute en farm. Hon är väldigt glad och vill leka med alla djuren, säger Monika Ostrowska i tisdagens avsnitt av Farmen och förklarade att de mindre katterna på gården först var lite försiktiga gentemot Ivy, men att de nu blivit kompisar.

– Hon är ju egentligen en stadstjej så hon ska få åka till mormor, och få lite semester. Lite air condition, lite bad, lukta gott… Hon kommer att ha det bättre än mig så jag är lite avundsjuk på att hon ska åka hem. Men ja, hon har fått härliga veckor här, så det är hon tacksam för.

Monika och Ivy fick en tuff start på Farmen. När hon anlände till gården fick hon ett minst sagt svalt mottagande, som också uppmärksammats stort av tittarna i sociala medier. Så här såg det ut när Monika kom till Farmen:

Tårarna efter kyliga mottagandet i Farmen – bilderna som klipptes bort

Det kyliga välkomnandet har satt sina spår, avslöjar Monika nu i ett klipp som inte togs med i programmet. Nu visas det bortklippta klippet upp av TV4 – och för första gången får tv-tittarna nu ta del av den känslosamma stunden när Monika förklarar för programledaren Anna Brolin hur det egentligen var att få detta välkomnande på gården.

Monika anlände för en vecka sedan och fick börja i programmet ”Torpet” där hon kämpade sig till en plats i Farmen.

Tittarna fick sedan se i programmet att Monika inte uppskattade bemötandet hon fick från de andra deltagarna – men valde att inte lägga energi på det.

Samtidigt var inte det hela sanningen.

Bakom fasaden bubblade känslorna inombords – och i det bortklippta materialet får tittarna nu för första gången veta vad som egentligen hände.

– Det var skit att komma in, säger Monika med tårar i ögonen i klippet som tittarna inte fick se i Farmen.

– Jag förstår det, säger Anna Brolin.

Monika torkar tårarna – innan de andra deltagarna kliver in i diskussionen.

Foto: TV4

– Jag tycker det är jättekonstigt att oavsett vilket humör man är på, att man inte kan bemöta en person som kommer hit och välkomna på ett bättre sätt. Det är vad jag tycker, 110 procent. Hon kommer för att presentera sig. Det är under all kritik, säger deltagaren Niklas Johansson i klippet.

Samtidigt får Niklas som då var storbonde kritik av flera deltagare, bland annat Cecilia Ahlborg.

– Det var inte så att storbonden kom upp och sa till oss: ”Här är vår nya deltagare”. Utan Monika trippar upp, säger hej, och stänger dörren. Jag vet inte hur vi ska bemöta henne just i det läget. Men jag hoppas vi gjort rätt för oss efteråt, säger hon varpå Monika svarar att de har gjort just det.

I klippet passar sedan Niklas på att be om ursäkt till Monika, för att han inte var tydlig nog och presenterade henne för de andra deltagarna i egenskap av storbonde, vilket hon godtar.

För Monika har den första tiden i Farmen varit tuff efter det kyliga välkomnandet.

– Jag har tänkt på det hela tiden. Varje dag. Visst har man kommit dem närmare, men inte med alla. Det känns fortfarande som de inte vill ha mig här. Så det är skitjobbigt, säger Monika med tårar i ögonen.

Se hela det bortklippta materialet där Farmen-deltagarna talar ut här:

”Farmen” sänds söndag-torsdag 19.30 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar.