Därför lämnar Jan-Christer plötsligt Farmen – bekräftar orsaken bakom känslosamma avhoppet: ”Kan inte mer”

I årets säsong av ”Farmen” har det minst sagt varit fart och fläkt.

Känslor, dramatik, och tuffa avsked har varit återkommande teman.

Under onsdagen stod det klart att Jan-Christer, ”JC”, blev tvungen att lämna till följd av hälsoskäl. Och det blev minst sagt känslosamt.

I början av januari drog Farmen i TV4 igång för 16:e gången i ordningen.

Därefter har det varit full fart och varje vecka får vi följa deltagarna och deras olika tävlingar på den småländska gården.

Vem storbonden som kammar hem prissumman om en halv miljon kronor blir återstår att se, men utöver tävlingarna har det skett mycket i huset.

Det har bland annat varit både intriger och starka känslor. Men även en del avhopp, och medverkande som lämnat programmet i förtid.

Jan-Christer plötsliga avhopp

Under onsdagen blev det känslosamt när Jan-Christer, eller ”JC,” tvingades lämna på grund av hälsoproblem.

Med gänget samlat runt ett bord berättade han, med tårfyllda ögon, den tråkiga nyheten.

– Ja- mina damer och herrar, det är så att jag har fått besked om att jag inte kan vara här mer, på grund av hälsa. Så att jag vill säga hej då. Goodbye, säger han i programmet.

Här lämnar JC Farmen. Foto: TV4

Efter några stöttande ord av de andra står det tydligt att JC var väldigt ledsen, men även tacksam över sin tid i Farmen.

– Det har varit fantastiskt. Om man vill vara en vinnare så vill man inte åka hem så här, det är tufft. Men jag kan inte mer, säger han gråtandes.

Viktors känslosamma ord

JC förklarar att det blivit som en liten familj, och att han tycker det är oerhört tråkigt att tvingas lämna. Framförallt var det tufft att skiljas från Eddie och Viktor.

– Jag kommer att sakna många men Eddie och Viktor är de som jag varit tillsammans med sedan dag ett ju, och jag kommer att tänka mycket på dem. Det är fina pojkar, sade en mycket rörd JC i programmet.

Här lämnar JC Farmen. Foto: TV4

Men det var inte bara han som var ledsen över att behöva avsluta sin Farmen-resa. Även Viktor berättade om sorgen som uppstod när han insåg vad som höll på att ske.

– Morgonen denna dag var egentligen bara sorg. Det var jobbigare än vad man trodde, det är en fin gubbe. Med mycket bra och fint hjärta, förklarade han. 

Här lämnar JC Farmen. Foto: TV4

I efterhand har JC förklarat för Hänt vad det var som hände, och gjorde så han tvingades avsluta sin resa.

Därför tvingades JC lämna

Det hela började när de skulle dra en midsommarstång och han fick ont i ryggen, en smärta som sedan utvecklades.

– Men jag visar ingenting för jag tänkte att det ska gå. Man är van vid att gå med smärta och skit, men till sist gick det inte. Jag pratade med dem i produktionen fyra, fem dagar innan och då sa de att ”du kan inte försöka mer” men då sa jag att jo jag ska försöka lite till. Men sen gick smärtan ner i benen, har han sagt till sajten.

Efter dialog med läkarteamet bestämde de sig för att han behövde åka hem och vila, och se till att ta hand om sin rygg.

– När jag kom hem var jag hos en naprapat som kände att det var en kota som låg lite snett och det var nerver som hamnat i kläm, berättar JC för Hänt.

Idag ska han vara helt återställd.