Därför lämnar Karin ”Farmen” – orden om avhoppet månader senare: ”Något jag inte kan stå för”

Därför lämnar Karin ”Farmen” – orden om avhoppet månader senare: ”Något jag inte kan stå för”

Dubbelsmällen chockar Farmen.
Både Karin Kollberg och Andreas Gauffin lämnar programmet omedelbart.
Nu – månader efter inspelningarna – berättar Karin om anledningen bakom sitt beslut.

LÄS MER: Så blir ditt horoskop för perioden januari-februari – allt om kärleksliv, pengar och dina relationer

LÄS MER: Därför nobbas Farmen-Viktor – oväntade vändningen efter utspelet: ”Känns förjävligt”

I måndagens avsnitt av Farmen chockades tv-tittarna – när både Karin Kollberg och Andreas Gauffin berättade att de skulle lämna programmet i förtid.

– Det har varit en del drama, och jag behöver inte drama i mitt liv. Så jag har valt att ta ett steg tillbaka, säger hon i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Även Andreas Gauffin har valt att lämna Farmen. Han hamnade nyligen i en hetsig konfrontation med deltagaren Christoffer Hammarlöf. Nu väljer Andreas att kliva åt sidan.

– Det har varit lite slitningar och drama, och jag mår inte bra av det. Jag har börjat utveckla sidor jag inte trivs med hos mig själv. Jag vill vara en snäll kille och inte brusa upp, säger han i programmet.

Programledaren Anna Brolin reagerade starkt och såg chockad ut när hon bara utbrast i ett enda stort ”VA?!” då hon fick beskedet.

Efter programmet utvecklar nu Karin Kollberg, som nyligen var tittarfavorit som storbonde på Farmen, sitt resonemang om varför hon lämnar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

I ett inlägg på sin Instagram beskriver Karin att hon i dag, månader efter inspelningarna, ändå kan se tillbaka på tiden från i somras med glädje.

– Jag vet ju varför jag gör mitt val, och kan med ett leende på läpparna tänka tillbaka på sommaren som var. Det är just pga att jag valde min egen väg som jag kan sitta här idag, rakryggad och stolt över att jag valde att hoppa av någonting, som blev till något jag inte kan stå för, skriver Karin Kollberg på Instagram.

Farmen-Karins ord om uttåget – därför lämnar hon programmet

Vad som fick henne att kasta in handduken stavas drama.

– Sista veckan inne i huset försvann det roliga med Farmen. Det blev mycket bråk och drama, som inte hade behövt bli. Det tog fokus från varför vi egentligen var där, eller mer, varför jag var där, skriver Karin.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Samtidigt riktar hon kritik mot programmet.

– Man hade kunnat göra ett underhållande program utan att det ska bli total lekstuga. Jag sökte till ett familjeprogram, ett sånt program som jag och mina barn kan titta på ihop. Ett trevligt, mysigt program. Jag var väldigt mån om vilket typ av program jag ville medverka i, och Farmen kändes ganska harmlöst.

LÄS MER: Farmen-profilen om okända förbudet på gården – bekräftar vad alla misstänkt: ”Jag har alltid undrat”

Hon beskriver att glädjen försvann den sista tiden, och att hon även tycker detta framkommer i rutan hos henne under den sista tiden.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

För Karin Kollberg var det viktigt att inte ändra personlighet under tiden i Farmen – någonting hon tycker att hon höll.

– HUR modigt är det inte då att kunna se det själv? Att då välja en annan riktning? Att faktiskt komma ihåg varför jag gick in i det huset, inte var det för att göra bort mig själv och bli någon annan. Jag valde att stoppa innan det hände.

LÄS MER: Tittarnas kritik efter Farmen-profilens ovanliga tilltag i TV4 – har aldrig tidigare hänt: ”Så dåligt”

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Tack för er tid på Farmen, Karin och Andreas!

Vad tycker du om deras beslut? Skriv gärna en kommentar!

LÄS MER: Farmen-profilen bekräftar gravidlyckan – stora nyheten utanför rampljuset: ”Jag längtar så mycket”