Därför tvingas Desirée lämna Farmen i tårar – smärtsamma sanningen bakom beslutet: ”Måste hem”

Desirée Nilsson, Farmen

Foto: TV4

Under torsdagens avsnitt av Farmen tvingas Desirée Nilsson, 29, lämna programmet.

Här är anledningen bakom beslutet.

Redan efter några avsnitt av nya säsongen av Farmen valde Per Eriksson, 27, att lämna programmet.

Detta då han inte mådde bra.

– Jag kommer lämna. Dels för att jag inte riktigt pallar psykiskt, sade han till de övriga deltagarna innan han packade väskorna och åkte hem.

Nu väljer ytterligare en deltagare att hoppa av. Denna gång på grund av hälsoskäl.

Under torsdagen förklarar Desirée Nilsson, 29, att hon redan sedan start känt att kroppen inte riktigt orkat.

– När jag kom hit I början så kände jag dag ett att jag började få ont i kroppen. För mig är det ett tecken på att jag börjar hamna i ett skov. Jag har artrit, och det är typ som reumatism, berättar hon i programmet.

Foto: TV4

Därför väljer Desirée att lämna

Så här beskriver 1177 tillståndet:

”Reumatoid artrit är en inflammatorisk sjukdom som ofta börjar i små leder i händerna och fötterna. Lederna svullnar, blir ömma och du får ont. Det går inte att bli av med sjukdomen, men med läkemedel och fysioterapi kan inflammationen dämpas och smärtan lindras.”

Även hennes psoriasis är något som påverkat henne inne i huset.

”Psoriasis är en sjukdom som ger utslag på huden och andra besvär. Orsaken är en alltför snabb tillväxt av hudceller och en låggradig inflammation i kroppen. Det finns olika former av psoriasis. De flesta går inte över men kan försvinna i perioder med hjälp av olika behandlingar. Psoriasis smittar inte,” skriver 1177 om sjukdomen.

För Desirée blir hälsobesvären helt enkelt för mycket till slut.

– Sen så har jag liksom kört på men känt att min kropp lägger ner. Att min artrit tar över, och psoriasis. Det är en autoimmun sjukdom så mitt immunförsvar lägger ju typ ner, säger hon.

”Hälsan går först”

Beslutet att lämna känns tufft och gör henne väldigt känslosam.

– Grejen är ju att jag tänkte att jag skulle hålla ut till söndag. Det var hela min tanke, men jag känner bara att jag har jätteont i min kropp så jag kommer åka hem idag, berättar hon för Yorgo Skulis, 40, i programmet.

De bestämmer sig för att samla gruppen och berätta hur det ligger till. Ett avsked som blir känslosamt för flera av de som medverkar.

– Tyvärr så är det så här att Dessie mår inte så bra och har valt att lägga av, måste lämna. Hon vill egentligen inte men hälsan går först, det vet vi alla om. Så är det. Hon mår inte bra och tycker väl lite så där det är jobbigt att säga hejdå, men vi hjälps åt är. Hon måste hem, säger Yorgo innan de tar farväl.

Foto: TV4
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version