Foto: TV4

Farmen-Helené om sveket hon inte fick se – orden efter TV4:s avslöjande: ”Jag blev i efterhand…”

Viskningen ställde Farmen-finalisterna mot väggen.
Men Helené Fransson fick inte veta sanningen förrän efter inspelningarna.

Så här reagerar hon nu på deltagarnas ord om henne.

Det blev en svettig och tuff kamp i tinget när Helené Fransson och Monika Ostrowska ställdes mot varandra för att behålla sin biljett i finalveckan i årets Farmen.

Till slut stod Helené som vinnare.

Men det var vad som hände direkt efteråt som fick många tittare att haja till.

Nu berättar Helené om starka känslorna bakom kulisserna.

Farmen-Monikas avslöjande för Helené efter förlusten

Efter tingkampen hade avgjorts viskade nämligen Monika några ord i Helenés öra.

– När jag kramade Monika efter vår kamp, så viskade hon till mig att, ”bara så du vet så vill inte de att du ska komma tillbaka”. Jag blev väldigt förvånad, det var verkligen något jag behövde ta upp när jag kom tillbaka till mina vänner på Farmen, sade Helené Fransson i programmet.

Foto: TV4

Ingen av de andra deltagarna tycktes vilja kännas vid dessa åsikter. Men både Jonas Svensson och Keshia Barbour medgav sedan, ensamma med tv-kameran, att det låg en del sanning i uttalandet.

– Det var jätteonödigt sagt av Monika. Vi hade alla sett att hon skippade den lilla kommentaren, även om det ligger lite sanning i det. Vi alla har pratat om att Helene är ett stort hot, så att ska vi ha någon vinstchans hade det varit bättre om Monika kommit tillbaka, sade Keshia Barbour i programmet.

Efteråt har Helené talat ut om det inträffade. I en frågestund med tv-tittarna på sin Instagram-sida avslöjar Fransson vad hon egentligen kände när Monika berättade om vad de andra deltagarna sagt.

Foto: TV4

– Jag blev jätteledsen när Monika sa den där meningen. Men det var nog därför hon sa det också, för att sätta galler i mitt huvud och göra mig upprörd. Det lyckades hon ju med också! Och hon ljög ju inte, skriver Helené Fransson i frågestunden på sin Instagram.

”Väldigt förvånad”

På frågan hur det kändes att nu i efterhand veta att det Monica sa till henne var sant – efter att deltagarnas berättelser också visats i TV4, svarar Helené att hon är besviken på att de övriga deltagarna inte ville bekräftade detta för henne där och då.

– Det Monika sa var ju sant! Men kändes väldigt onödigt? Sedan så blev jag såklart nu i efterhand väldigt förvånad att varken Keshia, Jonas eller Cissi bara sa det dem sa i synk till mitt ansikte. Men jag förstår också när man är så nära slutet. Men klart man blir lite besviken.

Nu återstår endast fyra Farmen-deltagare i finalveckan, vars sista avsnitt sänds på söndagen i TV4.

Utöver Helené och Keshia är även Cecilia Ahlborg och Jonas Svensson kvar i tävlingen.

Helené förklarar att hon är nöjd med hur produktionen har framställt henne, när hon nu ser programmet i tv.

– Det är helt ärligt väldigt mycket av mig. Alla mina sidor! Min negativa och bittra sida är absolut med och man får vara bitter. Min känslostyrda sida är definitivt med. Även min snälla och roliga sida. Så jag tycker jag bland få deltagare har speglats ärligt, skriver hon på sin Instagram.

I frågestunden berättar Helené också om sin vänskap med Victoria Verovic Larsson, även om deras relation först inleddes trevande i Farmen.

– Men sen insåg jag hur mycket jag behöver henne i mitt liv. Vi är jättebra vänner idag, skriver Helené.

Farmen-Helené är en av fyra finalister i årets program. Foto: TV4

”Farmen” sänds söndag-torsdag 19.30 i TV4.

Vem hejar du på i Farmen? Skriv gärna en kommentar!