Farmen-profilens kontroversiella beslut – efter tunga förlusten: ”Visste att jag aldrig…”

Finaldramat i Farmen bara växer.

Efter kampen i tinget tvingades Monika Ostrowska lämna – och nu återstår bara fyra deltagare.

Hon åkte ut efter en tuff tävling mot Helené Fransson, men avslöjar nu en överraskande detalj utanför tv-rutan.

”Jag ville inte ha en chans att vinna”, skriver Ostrowska.

Farmens 15:e säsong lider mot sitt slut och spänningen stiger inför finalen. För vinnaren väntar, förutom äran, en halv miljon kronor.

Folkkära tv-profilen Anna Brolin har ännu en gång programlett långköraren, med hästbonden Hans Wincent vid sin sida.  

Årets säsong har kantats av dramatik och för deltagaren Monika Ostrowska, 39, har tiden på gården varit allt annat än enkel.

Monika Ostrowska
Monika Ostrowska – Foto: TV4

Monikas tuffa tid i Farmen

Vid sin sena entré i programmet möttes Monika Ostrowska av ett kyligt bemötande. Därefter fick hennes fyrfotade vän Ivy hastigt och oväntat lämna Farmen.

På onsdagen fick tittarna se en tuff kamp i tinget mellan Monika och Farmen-profilen Helené Fransson, 26. I styrkegrenen ”Säcken” skulle det avgöras vem av deltagarna som skulle få behålla sin plats i finalveckan.

LÄS MER: Farmen-Helené om sveket hon inte fick se – orden efter TV4:s avslöjande

Det blev en slitsam match där Helené Fransson till slut stod som segrare. Men på sin Instagram-story påstår nu Monika Ostrowska att hon lade sig.

Påstår att det var en läggmatch

I en frågestund med tv-tittarna undrar många varför Monika valde ”säcken” som tävlingsgren i tinget.

Farmen-profilen har tidigare utklassat före detta deltagaren Veronika Verovic Larsson i ”sågen” och Monikas följare är fundersamma över varför hon inte valde en gren hon var stark i.

LÄS MER: Farmen-profilens starka ord efter avskedet – bryter tystnaden om okända kampen

”Allt har sin mening i livet. Jag valde säcken för jag visste att jag aldrig kommer vinna över Helené och jag ville inte ha en chans att vinna. Hade jag vunnit och kommit tillbaka hade det gett mig en extra dag på Farmen. Jag hade så mycket mindre kunskap om Farmen än de som var kvar, kom två veckor efter, två veckor på torpet”, skriver Monika på sin Instagram.

Monika menar att om hon skulle utmanas av de andra deltagarna i kunskap hade hon inte haft en chans.

Hon fortsätter sedan:

”Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig så långt som jag gjorde så jag pluggade ju inte ens. På detta sätt fick jag bestämma mitt öde, det var på mina villkor som jag fick lämna farmen. Jag kunde åka hem med mamma och jag är 110% nöjd med mitt beslut. Ja det var en läggmatch”.

Helenés svar på uttalandet

Även motståndaren Helené Fransson öppnade upp en frågestund på sin Instagram efter gårdagens ting. Där fick hon frågan om den påstådda läggmatchen.

”Att Monika säger att det var en läggmatch säger väldigt mycket om henne som person. Ni som sett avsnittet ser ju själv hur hon ville tillbaka till Farmen”.

”Ni blir inte av med mig så snabbt”

Oavsett läggmatch eller inte är Helené nu en av de fyra kvarstående i finalveckan. Men Monikas uttåg tycks inte vara det sista vi ser av Farmen-deltagaren.

Monika Ostrowska avslutar sin frågestund med att summera sin tid i Farmen och hinta om att vi kommer få ser mer av henne i framtiden.

”En resa man inte kommer glömma. Jag skrattar och gråter samtidigt när jag tänker på vad man utsatt sig för. Men det har varit en fantastisk resa. Nu väntar nya utmaningar, och ni blir inte av med mig så snabbt. Snart släpper jag nyheten”, skriver tv-profilen.

Vad tycker du om årets säsong av Farmen? Dela gärna med dig av din åsikt!