Farmen-profilens starka ord efter avskedet – bryter tystnaden om okända kampen: ”värsta jag har…”

Att leva som 1800-talet bönder är en minst sagt tuff utmaning. Deltagarna i Farmen prövas både psykiskt och fysiskt under sin tid på gården.

Efter söndagens ting stod det klart att Victoria Verovic Larsson får lämna programmet, men hennes reaktion efteråt var allt annat än bitter.

”Tror aldrig att jag känt en sån enorm tacksamhet välla över mig på en gång, för att jag fick mitt liv tillbaka”, skriver hon på sin Instagram.

Dramatiken ökar i takt med att deltagarna minskar i årets säsong av Farmen. TV4:s långkörare börjar lida mot sitt slut och spänningen stiger för de som är kvar och tävlar om vinsten på en halv miljon kronor.

Anna Brolin programleder och vid sin sida har hon återigen hästbonden Hans Wincent. Varje vecka dyker de upp på gården med nya utmaningar för de tävlande.

Läs mer: Farmen-profilen avslöjar TV4:s bluff – så lurar de tittarna varje gång

TV-succéns är inspelad i Smålands djupa skogar, långt bort från moderniteter vi annars tar för givet. Gården saknar el, uppkoppling och rinnande vatten och deltagarna tvingas leva som 1800-talets bönder.

Varje vecka hamnar två deltagare i tinget, där två deltagare möts i antingen en kunskap-, teknik- eller styrketävling.

I förra veckans ting ställdes Veronica Verovic Larsson, 27, mot Monika Ostrowska, 39, i teknikgrenen sågen. Efter vad som kan ses som en utklassning fick Victoria lämna programmet.

Det blev ett tårfyllt farväl till de övriga deltagarna, och framförallt av vännen Helené Fransson. Men trots det var Victorias rektion snarare tacksam än bitter.

Tävling i Farmen
Victoria Verovic Larrson och Monika Ostrowska möter varandra i Tinget. Foto: TV4

”Värsta jag utsatt mig själv för”

 Monika Ostrowska sågade sig vidare mot finalen i den femtonde säsongen medan Victoria fick packa sina väskor och lämna Farmen.

I ett Instagram-inlägg berättar Farmen-profilen om känslorna efteråt.

”Tack för alla fina kommentarer, meddelanden och all kärlek jag fått idag”, inleder hon sitt inlägg med och fortsätter sedan:

”Efter en brutalt dålig sågning kom jag äntligen ut i frihet. Tror aldrig att jag känt en sån enorm tacksamhet välla över mig på en gång, för att jag fick mitt liv tillbaka”, skriver Victoria.

Victoria Verovic Larsson
Victoria Verovic Larsson. Foto: Instagram

Perioden på Farmen har tog hårt på Victoria och hennes psykiska mående. Hon skriver i inlägget att hon hoppas att tiden på gården trots det medfört något gott.

”Farmen är definitivt det värsta jag utsatt mig själv för och om det är någon gång jag varit i depression så var det då. Min främsta tanke under hela sommaren: har jag verkligen försatt mig själv i en situation där jag är frivilligt frihetsberövad? Tror det har stärkt mig?? HOPPAS DET?”, fortsätter hon i inlägget.

https://www.instagram.com/p/Cax5LE7sMO6/

Får mycket stöd

I kommentarsfältet visar många av följarna sitt stöd för Victoria efter den dramatiska tävlingen.

”Så j*vla tråkigt att du fick åka hem. Hejade på dig!”, skriver en person.

”Jag ville ju att du skulle vinna. Detta spel handlar inte om att vara en bra arbetare och klara sig på en farm. Utan att också kunna det sociala spelet också. Bara att se andra och ta hand om andra ser jag som det viktigaste. Du är grym och jag är glad att du var med”, skriver en annan.

”Du är så fin och väldigt speciell Victoria. Du är vinnaren”, skriver en tredje.

Läs mer om vad som händer i Farmen här.

Vem tycker du ska vinna årets säsong av Farmen? Dela gärna med dig av din åsikt!