STORT GRATTIS: Cecilia Ahlborg vinner Farmen 2022 – detta ska hon göra för pengarna

Efter en hel sommar på ”Farmen” stod det klart att fembarnsmamman Cecilia ”Cissi” Ahlborg, 39, från Uppsala kammade hem Farmen-vinsten på en halv miljon kronor.

Tv-succén Farmen är inspelad i Smålands djupa skogar, långt bort från moderniteter vi annars tar för givet. Gården saknar el, uppkoppling och rinnande vatten och deltagarna tvingas leva som 1800-talets bönder.

I den femtonde säsongen skulle de sedan tidigare oerfarna deltagarna sköta en bondgård tillsammans samtidigt som de regelbundet ställdes inför svåra tävlingar.

LÄS MER: STORT GRATTIS: Daniel vinner årets Farmen – använder vinstpengar till fin satsning för barnen

I årets säsong var deltagarna ovanligt händiga och enligt ”Farmen”-profilen Hans Wincent blev alla hans uppdrag godkända under säsongen.

– Den här sommaren har de klarat alla uppdrag och jag har inte behövt underkänna dem en endaste gång. Det har inte hänt under mina säsonger förut. Det är ett kanongäng som har varit på farmen den här sommaren.

Cissi och Helené i final

Efter en flera veckors lång kamp på Farmen-gården var det till slut Cissi Ahlborg och Helené Fransson som fick göra upp om vinsten i Farmen 2022.

Finalen delades in i tre olika deltävlingar där de två finalisterna kunde samla på sig tidsfördelar.

Första tävlingen handlade om att gissa rätt bland växter och slakteridelar. En tävling som Helené vann och fick ett försprång på 20 sekunder till den sista tävlingen.

Den andra deltävlingen gick ut på att de skulle mjölka getter och komma så nära tre deciliter som möjligt. Den tävlingen vann Cissi och det var således jämnt mellan de två finalisterna inför den sista och avgörande tävlingen.

När Farmen 2022 skulle avgöras skulle Cissi och Helené såga, hamra och hugga isär en stock med yxa. En tävling som låg rätt i händerna på Cissi och som till slut kammade hem vinsten.

Det ska Cissi göra för pengarna

Men det är inte bara äran som Cecilia ”Cissi” Ahlborg vinner, vinsten innebär också att hon är en halv miljon kronor rikare.

Samtalet hem där hon berättade om vinsten var minst sagt känslosamt.

– Att komma hem med en vinst är magiskt efter många tuffa år och flera veckors kämpande. Att kunna ge min familj stabilitet och trygghet igen, det betyder allt för mig, säger hon.

Vad Cissi ska göra för pengarna är ännu inte riktigt bestämt, något hon berättar för Aftonbladet.

– Min bil rasade idag så jag måste kanske köpa en ny, säger hon till Aftonbladet.

Utöver det har hon inga specifika planer för vad pengarna ska gå till.

– Det blir till att stoppa hål och sätta guldkant på vardagen, säger Cissi Ahlborg till Aftonbladet.