Tittarfavoritens framtidsbesked efter åren i Farmen – ärliga orden om TV4-kollegan

Farmen-finalen närmar sig.
Nu berättar tittarfavoriten Hans Wincent om framtidsplanen i tv.
Dessutom hyllar han programledaren Anna Brolin.
– Jag tycker att det blivit en bättre balans i programmet: en kvinnlig programledare och en manlig mentor, säger han till Hänt.

”Farmen” är inne på upploppet. Tv-programmet där deltagarna lever som bönder på 1800-talet och får uppdrag därefter har är inne på sitt 20:e år.

Men snart är det alltså dags att kora årets vinnare i det förinspelade programmet från gården Norra Brandstorp i Smålands skogar.

Finalisterna i Farmen 2022

På söndagen är det dags för årets stora final i TV4 och fyra deltagare återstår: Keshia Barbour, Helené Fransson, Cecilia Ahlborg och Jonas Svensson.

Nyligen tvingades Monika Ostrowska lämna gården efter att ha gått en kamp i tinget med Helené.

LÄS MER: Farmen-profilens kontroversiella beslut – efter tunga förlusten: ”Visste att jag aldrig…”

Dessförinnan var det Prins Wendel som fick åka hem – strax innan finalveckan.

Den 59-årige skåningen berättade efteråt om de blandade känslorna inför att behöva åka hem från inspelningarna.

– Det kommer att ta mig tid att tratta ner detta, och smälta detta. Det gör det. Men jag kommer över det. Jag menar, det finns så mycket som väger upp. Alltså jag har gjort många uppdrag, snickrat, fixat och tagit för mig. Men i grund och botten för mig själv, det som jag är mest stolt för, är den inre resan som jag har gjort, säger Prins Wendel i programmet.

LÄS MER: Efter påhoppet i TV4 – Farmen-Prins avslöjar relationen till Helené i dag

Farmen-Prins Wendel. Foto: TV4
Farmen-Prins Wendel. Foto: TV4

I centrum mitt i dramat under finalveckan står även programledaren Anna Brolin och så klart deltagarnas mentor Hans Wincent.

När tv-kamerorna slocknat byter Wincent om till hovslagare.

– Då är jag hovslagare och jobbar med det. Jag sköter min egen lilla gård där jag har hästar, får, getter, höns, katter och ankor, säger Wincent till Hänt.

Wincent, Farmen
Foto:TV4

Han har tidigare lett programmet tillsammans med Paolo Roberto, och de senaste två åren med ”Efter fem”-profilen Anna Brolin.

– Men Anna Brolin tog ju över och det kändes väldigt bra, måste jag säga. Jag tycker att det blivit en bättre balans i programmet: en kvinnlig programledare och en manlig mentor, säger Wincent.

Hans Wincent vill göra mer tv

Och Hans Wincent verkar allt annat än trött på att stå i strålkastarljuset framför tv-kamerorna. Tvärtom vill gärna den östgötske profilen göra mer inspelningar.

– Mer tv-uppdrag. Gärna en programledarroll av något slag! säger han till Hänt.

Kanske gäller det då även en kommande säsong av Farmen?

Anna Brolin är programledare för Farmen. Foto: TV4
Anna Brolin är programledare för Farmen. Foto: TV4

TV4 har ännu inte bekräftat huruvida det blir med programledarrollerna inför nästa års upplaga av dokusåpan. Anna Brolin har haft rollen som programledare i två år, jämte deltagarmentorn Wincent. Nöjeslivet har sökt produktionen som dock inte återkommit med svar på frågan om framtida programledare för Farmen.

Den mystiska tystnaden till trots så kan tittarna kanske redan ana vad som komma skall. TV4 marknadsför nämligen redan nu kommande säsongs inspelningar och ansökningar dit med en bild på just Brolin och Wincent i sociala medier …

Vill du se Anna Brolin och Hans Wincent även i fortsättningen i Farmen? Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!