Efter succén i ”Vår tid är nu”: Här är Suzanne Reuters nya prestigeuppdrag – tar över kultrollen

Suzanne Reuter byter restaurangmiljö i ”Vår tid är nu” mot fängelseceller och gåtor i ”Fångarna på fortet”.

Nu avslöjar Aftonbladet att skådespelaren tar över rollen som gåtställare.

– Suzanne har redan imponerat stort, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, till tidningen.

Suzanne Reuter är klar för ”Fångarna på fortet”. Det rapporterar Aftonbladet. ”Vår tid är nu”-skådespelaren tar över jobbet som gåtställare i programmet. Enligt källor till tidningen kommer hon ikläda sig rollen som ”Madame Fouras”.

– Det stämmer att Suzanne Reuter är fortets nya gåtställare. Vi är såklart mycket stolta över att en av Sveriges mest meriterade och folkkära skådespelerskor nu kliver in i den historiska rollen. Inspelningarna pågår just nu ute på Fort Boyard och vi är mycket förväntansfulla över att i höst få visa svenska folket den nya gåtställarens karaktär och Suzanne har redan imponerat stort, säger programmets exekutiva producent, till Aftonbladet.

Suzanne Reuter tar över efter Rikard Wolff

En rad kända skådespelare har haft rollen, som nu Suzanne Reuter tar över. Martin Myrberg, Felix Herngren, Lasse Brandeby, Rolf Skoglund, Peter Magnusson och Börje Ahlstedt är några av dem. Den tittarna kanske mest minns är Stig Ossian Ericson som i åtta säsonger syntes som ”Fader Fouras”.

Rikard Wolff var den senaste att utmana deltagarna på fortet med kluriga gåtor. Förra året gick han dock tragiskt bort innan den nya säsongen hade hunnit visats på tv.

FOTO: Johan Paulin /SVT

Agneta Sjödin och Gunde Svan tillbaka med Fångarna på fortet

De senaste åren har Suzanne Reuter synts i SVT:s omåttligt populära dramaserie ”Vår tid är nu”, där hon spelade Helga Löwander. Det blir dock inte en fjärde säsong då hennes karaktär dog i den senaste. Men alla vi som uppskattar Suzanne Reuter får nu chans att se mer av henne i rutan.

Inspelningen av ”Fångarna på fortet”, på Fort Boyard vid den franska Atlantkusten startade i dagarna. Programmet leds av Agneta Sjödin och Gunde Svan.

Efter ett års paus är programmet tillbaka i tv-rutan i höst.

Så härligt att få se mer av Suzanne i tv! Dela gärna om du också uppskattar denna fantastiska skådespelare!