Foto: TV4

First Aid Kits ärliga ord om duetten med Benjamin Ingrosso – efter starka erkännandet i TV4

Benjamin Ingrosso var nervös inför mötet med First Aid Kit.
Efter programmet beskriver nu popstjärnorna Klara och Johanna Söderberg duetten med programledaren i TV4-showen.

På tisdagen var det dags för efterlängtad säsongspremiär för Benjamin Ingrossos kombinerade mat- och musikprogram ”Benjamin’s”. Programmet där artisten bjuder in kända vänner till köket blev en stor succé förra året, och den här gången vänder den tidigare Melodifestivalvinnaren åter med nya kändisar.

I första avsnittet gästades Ingrosso av inga mindre än skådespelaren Shima Niavarani och programledaren Mauri ”Mustiga Mauri” Hermundsson på besök.

First Aid Kits nervositet hos Benjamin Ingrosso

Dessutom tittade även duon First Aid Kit förbi på Benjamins meny som bestod av hela fem (!) förrätter.

Popduon består av systrarna Johanna och Klara Söderberg. De skivdebuterade 2008 med EP:n ”Drunken Trees” och har sedan dess blivit stora stjärnor även i USA. Prisade ”The Lion’s Roar” duons systrarnas albumetta i Sverige.

Inför deras intåg i ”Benjamin’s” erkände Ingrosso för tv-tittarna att han var nervös inför att träffa Johanna och Klara.

– Johanna och Klara är jag lite nervös över. För så här, det kommer gäster hit som jag känner, gäster som jag är intresserad av, och sen kommer det ibland gäster som jag blir lite starstruck över. Och First Aid Kit är tjejer som jag blir starstruck över. De är liksom lite för coola för mig, säger Ingrosso i programmet.

Foto: TV4

Den karismatiske programledaren berättade också att han hoppades få sjunga tillsammans med duon.

– Men det är fett och jag hoppas vi kanske får sjunga ihop. Men det är bara om de vill! Jag ska inte tvinga dem.

Även First Aid Kit var lite nervösa inför mötet med Ingrosso och de andra gästerna.

– Det känns pirrigt tycker jag, säger Klara Söderberg i programmet.

– Det här är första gången vi gör den här typen av program. Vi sjunger mest, nu ska vi liksom äta och laga mat tillsammans. Det är nervöst, men jättekul, sade Johanna Söderberg.

Foto: TV4

Men stämningen i Ingrossos kök blev så klart väldigt snabbt uppsluppen. Benjamin fick också sin stora önskan förverkligad – när han satte sig vid pianot samtidigt som Klara och Johanna tog ton.

Tillsammans bjöd de tittarna på en magisk version av Ted Gärdestads ”Come Give Me Love”. Lite senare i programmet rev dessutom Klara Söderberg av Whitney Houstons klassiker ”I Will Always Love You” med en strålande glad Benjamin på piano.

Foto: TV4

Efteråt har First Aid Kit beskrivit musikmötet med Ingrosso på Instagram.

– Tack Benjamin Ingrosso! Så fint att få gästa ditt program ikväll och spela denna otroliga låt ”Come Give Me Love” med dig. Mäktigt att vi har hittat nån som älskar Teds musik lika mycket som vi! Och tack Mustiga Mauri och Shima Niavarani, ni är bästa publiken, skriver duon på sin Instagram.

Där även Benjamin svarat i kommentarsfältet med orden:

– Ni är fan bäst.

Artistkollegan Agnes Carlsson hyllar också samarbetet.

– Jag tror en övernaturlig kraft tog över mig!!! Så vackert, skriver hon i en kommentar till videoklippet som man kan se här:

”Benjamin’s” sänds på tisdagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om duetten och programmet? Skriv gärna en kommentar!