För 1 år sedan sjöng Berghagen ”Teddybjörnen Fredriksson” i ”Vilket liv!”

Lasse Berghagen sjunger Teddybjörnen Fredriksson i "Vilket liv!".

Foto: TV4

Det har nu gått ett år sedan Lasse Berghagen framförde ”Teddybjörnen Fredriksson” för sista gången på scenen i TV4:s hyllningsprogram Vilket liv!. En kväll som för alltid etsat sig fast i många svenskars minne och en rörande påminnelse om den folkkäre artistens betydelse. Tillsammans med en barnkör framförde Lasse den ikoniska sången.

I oktober 2023, bara några veckor efter programmet, nåddes vi av den sorgliga nyheten att Lasse Berghagen somnat in, 78 år gammal. Hans familj meddelade att hans kropp aldrig återhämtade sig efter den hjärtklaffsoperation han genomgick i september. Sorgen var påtaglig och hela Sverige hedrade hans minne.

Berghagen överraskades i programmet av både familj, kollegor och vänner, och många minns hans glädje när han mötte de som betytt mest för honom under hans långa karriär. Programmet hade skjutits upp på grund av hans hälsotillstånd, men när det till slut sändes blev det ett känslomässigt farväl för både honom och publiken.

Lasse sjunger Teddybjörnen Fredriksson i ”Vilket liv!”

I hyllningsprogrammet talade Lasses döttrar Maria och Malin med stolthet om sin fars musikaliska arv, och självklart även om Teddybjörnen Fredriksson, en låt som blivit älskad av generationer.

– Det är så många generationer i dag som kan hela texten, sade Malin i programmet.

Att Lasse Berghagen sjöng den sången för sista gången den kvällen, med en barnkör som överraskade honom på scenen, blev ett både vackert och sorgligt avslut. Det var ett sista avsked till en artist som genom sin värme och musik berörde så många människor.

Nu, ett år senare, är minnet av Lasse Berghagen lika starkt, och hans sånger fortsätter att leva vidare i hjärtan hos alla som lyssnat och sjungit med genom åren.

Här kan du se det fina framträdandet:

Vila i frid, käre Lasse. Du är evigt saknad, aldrig någonsin glömd.

LÄS MER

Exit mobile version