Starka reaktioner efter förändringen i ”Det sitter i väggarna” – nu kan tittarna inte hålla tyst

SVT har gjort en stor ändring med tittarfavoriten.
Nu gör ”Det sitter i väggarna” comeback i rutan.
Efter premiären har tittarna sin åsikt klar.

SVT:s tittarfavorit ”Det sitter i väggarna” är tillbaka i rutan, och i år har kanalen gjort en förändring jämfört med tidigare omgångar. Numer sänds programmet på söndagkvällar – tidigare har historie- och renoveringsprogrammet visats i veckodagarna.

Det sitter i väggarna åter i rutan – tårarna i programmet

Det handlar den här gången om fem nyinspelade avsnitt och precis som tidigare är Erika Åberg, byggnadsantikvarie, och Rickard Thunér, antikhandlare, programledare för SVT-produktionen. Som i första avsnittet besökte Stora Skedvi i Dalarna där det ligger en gammal gård med namnet Hasols.

– Där bor nu Oscar och Emma med sina två små barn. Varför har gården kallats Hasols? Och vilka är personerna på fotografierna de hittat bland den kvarlämnade bråten? skriver SVT om avsnittet.

Thunér gick gå igenom en tårfylld resa i gårdens förflutna – långt bakåt i tiden. Samtidigt som Åberg hjälpte paret att återskapa en schablonmålning som prytt väggarna i husets kapprum.

Tittarna nöjda med premiären

Efter att programmet sänts var tittarna mycket nöjda. Äntligen är det hett efterlängtade ”Det sitter i väggarna” åter.

– Ni är så bra, det bästa programmet på TV.väntar på nästa avsnitt. Tack att ni är tillbaka, skriver en tittare i en kommentar på Newsners Facebook-sida.

– Bra och spännande program om släktgård och vilka som bott där och att dotter och son till pappan som bott i huset kom på besök, skriver en annan.

– Som vanligt är det så spännande från början till slut. Detta program var nog ett av de bästa. Mest på grund av de väldigt trevliga och mysiga ägarna som verkligen bjöd på sig själva, skriver en tredje.

– Mycket bra program, fängslande människoöden och magnifik vård av gamla byggen. Bästa programledare, skriver en fjärde.

Vad tycker du om ”Det sitter i väggarna” och att programmet numer sänds på söndagar? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version