Foto: SVT

SVT:s programledare i tårar – efter artisten Clara Klingenströms starka ord i sändning

Clara Klingenström berättade om sitt sista möte med pappan.
Då brast SVT:s programledare Sofia Rågenklint i tårar.
Den känslosamma och ärliga intervjun i ”Fråga doktorn” hyllas nu av tittarna.

Artisten Clara Klingenström, 26, fick ett otroligt genombrott i Melodifestivalen tidigare i år, när hon sjöng sig hela vägen till en imponerande fjärdeplats i den stora finalen med ”Behöver inte dig i dag”. Låten har senare nått höga placeringar på inte minst Svensktoppen, och det är bara Tusse Chizas vinnarbidrag ”Voices” som strömmats fler gånger än ”Behöver inte dig idag” på nätet, av årets Melodifestivalbidrag.

Klingenström belönades med Rockbjörnen för Årets genombrott i somras.

– Va. Jag blir snurrig i huvudet. Vad ska jag säga. Tack! Jag klarade det, sa en lycklig Clara Klingenström när hon tog emot priset, enligt Aftonbladet.

Under måndagskvällen gästade Clara Klingenström SVT:s långkörare ”Fråga doktorn” där rutinerade programledaren Sofia Rågenklint intervjuade.

Och det blev en stark och känslosam intervju, där Klingenström bland annat berättade om sin komplicerade relation med sin pappa.

Det var för ungefär ett år sedan som Klingenström fick veta att pappan var inlagd på sjukhus.

– Min syster fick ett samtal om att pappa låg inlagd på intensivvårdsavdelningen. Vi visste ingenting då, ifall han skulle dö eller inte, men de sa: ni bör komma hit. Då tog jag beslutet att åka dit och när jag kom fram till sjukhuset fick vi sätta på oss skyddsutrustning på grund av corona. Sen sa de att, ”när ni kommer in till rummet så kan ni ta av utrustningen”. Då förstod man ju att han skulle dö, säger Clara Klingenström i ”Fråga doktorn”.

Clara Klingenström om sitt sista möte med pappan

Foto: SVT

26-åringen berättar att det hela var en nervös upplevelse.

– Det var som jag kunde höra mitt eget hjärta. Jag såg mig själv i spegeln innan, i hissen på vägen upp, och bara: nu kommer mitt liv förändras efter det här. Jag var ganska rädd för att gå in dit, jag visste inte i vilket skick han var i.

– Sen kom jag in till honom, jag fick gå in själv till honom. Under de här åren har jag ibland pratat med mig själv, alltså antingen att jag skrivit låtar eller pratat med mig själv och sagt till honom vad jag känner och fått ut alla känslor. Det kunde jag göra till honom i verkligheten, och det trodde jag inte. Jag fick chansen att säga till honom att jag varit arg på honom, att jag saknat honom. Såna saker. Och jag sa att jag kommer klara av att få jobba med musik. Efter hans begravning, precis när jag kom hem, fick jag beskedet att jag kom med i Mello, vilket var häftigt, säger Clara Klingenström i SVT.

Foto: SVT

Sofia Rågenklint torkar då en tår. Sedan förklarar Klingenström att hon och pappan försonades i kramar och att de grät tillsammans.

– Vi fick säga att vi älskar varandra. Och där fick jag tillbaka, det är 50 procent av mig som jag stängt av. Jag blev hel igen, kände jag efter det.

I dag beskriver Clara att hon mår bra.

– Jag funkar i min vardag, kommer upp ur sängen och kan leva ett bra liv. Sen har jag fortfarande ångest. Men jag mår till största del väldigt bra och jag har verkligen inte trott att det skulle gå. Men det gjorde det, säger Clara Klingenström i SVT.

Hyllningar från tittarna till Clara Klingenström efter Fråga doktorn

Efter att programmet sänts på måndagskvällen har Clara, som i ”Fråga doktorn” också berättade om sin egen psykiska ohälsa, fått ta emot massor av kärleksfulla hyllningar i sociala medier.

”Bra att du vågar berätta om psykisk ohälsa”, skriver en tittare i en kommentar till programmet på Fråga doktorns Facebook-sida.

”Stort att du berättar! Lycka till framöver”, skriver en annan tittare.

”Heja dig Clara. Lyssnar gärna på dig o dina texter. Lycka till”, skriver ännu en tv-tittare som vill hylla Klingenström.

Artisten Clara Klingenström berättar om den krokiga vägen, från ångest och psykisk ohälsa, till ett friskare liv 💛🎶Se Fråga Doktorn på SVT Play 👉 https://www.svtplay.se/fraga-doktorn

Posted by Fråga Doktorn on Monday, November 8, 2021

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!