Foto: SVT

Fredrik Skavlans gest till Carina Bergfeldt bakom kulisserna – som tittarna inte fick se: ”Han är…”

Carina Bergfeldt hoppade in för Fredrik Skavlan.
Nu avslöjar hon norrmannens fina gest bakom kulisserna – som tittarna aldrig fick se.
– Det är en väldigt fin människa, säger Bergfeldt till Nöjeslivet.

Fredrik Skavlan är inne på sin 25:e säsong med egna talkshowen ”Skavlan” i SVT och norska public service-kanalen NRK. Programledaren har välkomnat massor av internationella kändisar och intressanta personligheter till pratprogrammet genom åren.

På fredagen sänds ytterligare ett avsnitt och den här gången gästas Skavlan av skådespelaren Dragomir ”Gago” Mrsic (”Snabba cash”), som i sin memoarbok bland annat berättar om sitt mörka förflutna. Dessutom kommer danska skådespelaren Trine Dyrholm, champagnekännaren Richard Juhlin – med ett av världens bästa luktsinnen – och norska singer-songwritern Marie Ulven Ringheim, känd under artistnamnet Girl In Red, till studion.

Foto: Pillan Thelaus/Monkberry/SVT

Förra året var det SVT-journalisten Carina Bergfeldt som satt i motsvarande roll. När Fredrik Skavlan hade ledigt, klev hon in och tog över talkshow-stolen i SVT på bästa sändningstid.

Det slutade i succé. Bergfeldt fick Kristallen för Bästa kvinnliga programledare på tv-branschens stora gala.

Hon tackar Fredrik Skavlan för att hon överhuvudtaget fick möjlighet att ha en egen talkshow. Enligt Bergfeldt hade Skavlan personligen valt ut henne för uppdraget.

– Det var Skavlan själv som liksom valde mig som sin ersättare eller om man ska säga så. Hans team sa att han skulle ta två säsonger ledigt och de trodde jag skulle bli en bra ersättare. De baserade det på att jag varit gäst i hans program i 10 minuter. Så det var en sjuk chansning de tog, haha. Men programmet har jag ju helt och hållet hans team att tacka för, säger Carina Bergfeldt – som i höst är aktuell med egna SVT-programserien ”Det här är ditt land” – till Nöjeslivet.

Foto: Pillan Thelaus/Monkberry/SVT

Carina Bergfeldt om Skavlans framtid: ”Spännande”

Fredrik Skavlan själv har ännu inte berättat vad han tänker syssla med när han kliver av SVT-uppdraget efter årsskiftet. Carina Bergfeldt tycks heller inte sitta inne på någon ”inside information” – Skavlan hemlighåller (?) detta även för ersättaren.

– Ingen aning, det ska bli så spännande att se vad Skavlan ska göra nu. Men vad han är gör kommer det att bli bra, säger Carina Bergfeldt.

Under 2022 återkommer hon själv med sin populära talkshow.

– Nu ska Skavlan göra sin sista säsong i höst, sen ska jag göra en säsong. Och sen får vi se vad som händer, säger Carina och fortsätter:

– Jag har ju alltid varit nyhetsreporter, och det är det jag vill göra och pyssla med. Det här är jätteroligt nu, sen vet ingen vad framtiden får utvisa. Men i själ och hjärta är jag utrikeskorre.

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

Skavlans fina gest till Bergfeldt – hemliga meddelanden

I samband med att Skavlan nu är inne på sin final, passar Bergfeldt på att avslöja hans meddelanden till henne bakom kulisserna. Det handlar om meddelanden mellan två kollegor som tv-tittarna aldrig fick ta del av.

Carina Bergfeldt berättar om sms:en som Fredrik Skavlan skickade till henne under fjolåret – och tecknar en bild av en mycket fin och omtänksam kollega. Därmed bekräftar hon också bilden många tv-tittare förmodligen fått av norrmannen under årens lopp i tv-rutan.

– Det är en väldigt fin människa. När jag hade min pratshow skickade han peppande sms och har varit otroligt gullig. Det är en väldigt snäll människa. Det finns så många armbågar och bittra människor i yrket. Han är inte en av dem.

Skavlan
Foto: SVT

Visst är Skavlan fantastisk! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida, och tacka för alla dessa år med intressanta intervjuer på fredagskvällarna, som denne norrman har bjudit oss på!