Fusket i Farmen som tittarna inte fick se – det fick deltagarna av produktionen i smyg

Farmen, Anna Brolin

Foto: TV4

Livet för deltagarna i realityprogrammet ”Farmen” hade det inte lätt under inspelningen och det var mycket saker som de förbjöds att använda.

Men en särskild sak fick de trots allt av produktionen, vilket tittarna inte fick se.

Nu är vi ruggigt nära finalen i Farmen och kvar är endast ett fåtal tappra deltagare som tagit sig hela vägen.

I prispotten ligger en halv miljon kronor och väntar på vinnaren.

Men vägen dit har inte varit enkel. Under säsongen så har Farmen-gänget fått leva under hårda omständigheter enligt 1800-talets standard. De har fått leva utan alla möjliga bekvämligheter vilket måste varit tufft. Inte ens kaffe har de fått dricka.

Det är dock just de svåra omständigheterna som ligger bakom att programmet blir en sådan tittarsuccé år efter år. Att få se moderna människor med mer eller mindre noll förkunskaper om att driva en farm är som gjort för bra tv-underhållning.

Men bristen på förnödenheter och inte minst hygienartiklar kan också leda till vissa missöden, vilket deltagaren Martina Fransson, 37, fick uppleva.

Hon fick lämna Farmen och åka in på sjukhus med någon typ av magsjuka och vätskebrist. Men trots att hon befann sig på sjukhuset så följde hon Farmens hårda reglemente.

– På sjukhuset tog de ner klockan och tog tv dosan till tv:n. Och jag fick ingen mobil, säger Martina till Hänt.

Martina. Foto: TV4

Så ”fuskade” produktionen

Och i en ny intervju med Hänt så berättar hon närmare om vad som inte var tillåtet. Där ingick både koffein och nikotin.

– Ingen snusade, det var stenhårt. De var flera som hade rejäl abstinens de första dagarna/veckan. Tack och lov har jag inte det beroendet haha men jag hade extrem huvudvärk för är ju van att dricka kaffe 3-4 koppar om dagen så det var kämpigt i början.

Dock fanns det en sak som produktionen gav deltagarna i smyg. Det var nämligen vätskeersättning – trots att det knappast fanns tillgängligt för över hundra år sedan. Men deltagarnas hälsa måste förstås gå först!

Vem tror du kammar hem vinsten i årets säsong av Farmen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version