Glädjebeskedet: Nu återförenas ”Skärgårdsdoktorn”-profilerna – i På spåret

18 år har gått sedan serien slutade sändas i SVT. Men nu återförenas äntligen profilerna Ebba Hultkvist och Samuel Fröler från tittarsuccén ”Skärgårdsdoktorn”.

Duon ska nämligen tävla ihop – som ett av lagen i årets upplaga av ”På spåret”.

Han spelade läkaren Johan Steen, som tog över läkarkliniken på en ö i Stockholms skärgård. Hon spelade dottern Wilma, som ofta och gärna bröt mot sin pappas regler.

Tillsammans gjorde skådespelarduon Samuel Fröler och Ebba Hultkvist stor succé i tv-serien ”Skärgårdsdoktorn” – en av SVT:s stora publikframgångar, innan serien slutade sändas år 2000.

Nu, 18 år senare, återförenas alltså den folkkära duon igen. Under måndagen presenterades nämligen Samuel Fröler, 61, och Ebba Hultkvist Stragne, 34, som ett av deltagarlagen i årets säsong av tv-frågesporten ”På spåret”.

– Det är många som har vuxit upp med den här serien. Och nu har de vuxit upp också, och är med i På spåret, sa programledaren Kristian Luuk när laget presenterades i en sändning på SVT Play under måndagen.

ebba hultkvist, samuel fröler, skärgårdsdoktorn, på spåret, deltagare
Foto: Jan Collsiöö/TT

Deltagare i På spåret 2018

I en intervju med Ebba Hultkvist och Samuel Fröler fick duon själva också berätta om sina styrkor i programmet.

– Jag vet inte hur mycket man ska säga för jag tänker att det kan ju vara dumt att de andra kan få reda på. Men jag tror att vi kompletterar varandra, sa Ebba Hultkvist i SVT.

Utöver Hultkvist och Fröler presenterades också de övriga två lagen som gör upp i tv-programmets första grupp. Och det var två lag som har deltagit i ”På spåret” tidigare. I det ena laget tävlar läkaren och författaren Bea Uusma i par med komikern Kristoffer Appelquist – och i det andra laget kommer tittarna få återse skådespelarduon Erik Ericson och Kjell Wilhelmsen.

I morgon, tisdag, presenteras nästa grupp med deltagare i årets säsong av ”På spåret”.

Tryck på DELA-knappen om du också ser fram emot denna återförening i På spåret!