Grannarnas ilska mot Mandelmanns – efter parets nya planer för gården

Efter TV-succén har många fått upp ögonen för paret Mandelmanns gård.

För att underlätta för besökarna vill paret nu bygga en parkeringsplats – någonting som möts av stort motstånd från grannarna.

Marie och Gustav Mandelmann har gjort succé i sitt tv-program ”Mandelmanns Gård”.

Gården i Djupadal i Rörum på Österlen har efter programmet blivit ett populärt resmål för många människor under sommaren, där folk från hela Sverige vill besöka idyllen.

Bildkälla: Youtube

Vill bygga parkeringsplats

Antalet människor som besöker gården ökar och för att underlätta för besökarna vill de bygga en parkeringsplats med plats för maximalt 70 bilar. Men det har mötts av stort motstånd från grannskapet.

– Det är väldigt trångt på landet med små smala grusvägar som inte är dubbelfiliga. Vår idé kommer inte minska trafiken men underlätta så att det går snabbare och smidigare, säger Marie Mandelmann till Expressen.

Marie och Gustav har planer på att lägga parkeringsplatsen på sin egen mark en bit ifrån själva gården. Dessutom ska det i anslutning till parkeringen finnas en gårdsbutik samt ett orangeri.

Möts av kritik

Men grannarna gillar inte idén. Enligt flera grannar som Ystads Allehanda har pratat med anser de att planerna på en parkering kommer leda till ökade problem med trafikbuller, damm och smäll i bildörrar. Grannarna kallar planerna ”provocerande”, någonting Marie Mandelmann inte håller med om.

– Jag tror det är så här på landet att ska man göra någonting nytt så blir det konflikter tyvärr. Der är nog att man tänker det mest negativa innan man ser det framför sig. Att vi ska göra en stor asfalterad typ coop-parkering. Men vi tänker något fint och vackert med träd och buskar runt omkring, säger Marie till Expressen.

Bildkälla: Youtube/TV4

”Det kommer lugna ner sig”

Trots att besöksantalet är större på sommaren än de andra årstiderna anser Marie att en parkering kommer underlätta för alla i byn.

Från och med förra sommaren började man även ta emot bokningar och därigenom försökt begränsa antalet besökare.

– Det kommer lugna ner sig men det blir ju mycket bilar på somrarna. Men det är svårt för vi som har verksamheter på landet har ju bara en kort säsong som vi ska leva på, säger Marie Mandelmann till Expressen.

Mandelmanns är så himla härliga! Tryck på dela-knappen om du också brukar titta på programmet.