Därför tackar Gunilla Persson nej till ”Let’s dance”: Skulle vara ett vrak

Gunilla Persson tackade nej till ”Let’s dance”.

Nu avslöjar hon varför.

– Jag trodde hon skulle dö. Hon var väldigt nära döden, hon var över på andra sidan, säger Gunilla Persson till Expressen om familjebeslutet.

Gunilla Persson är en av Sveriges kanske mest färgstarka tv-profiler. Alla har en åsikt om henne. Därför är det inte heller konstigt att TV4 ville se henne i ”Let’s dance”.

Men Hollywoodfrun valde bort programmet.

I en intervju med Expressen berättar nu Gunilla Persson vad som var anledningen till beslutet.

Persson har inte gjort någon hemlighet av att hennes familj är det absolut viktigaste i hennes liv. Dottern Erika har figurerat flitigt, både i ”Svenska Hollywoodfruar” och i Gunillas sociala medier. Där märks det också vilket starkt band de har till varandra.

Gunilla Perssons mamma Iris nära att dö

Gunilla Persson, som nyligen fick tillökning i familjen, värnar även om sin mamma Iris, som är 93 år gammal, och hennes hälsa. Hon har vid flera tillfällen förklarat hur mycket hon betyder för henne, och hur viktigt det är att mamman mår bra. De senaste åren har Iris haft det tufft och åkt in och ut på sjukhus.

Och så sent som i januari var det dags igen.

För Expressen berättar Gunilla Persson att hon då fruktade för att Iris skulle mista sitt liv.

– Jag trodde hon skulle dö. Hon var väldigt nära döden, hon var över på andra sidan. Men sedan ville Gud att hon skulle vara kvar ett tag till, för jag bad så hårt till Jesus att han skulle rädda henne. Mammas blodtryck sjönk ner till nästan obefintliga värden. När jag bad så höjdes blodtrycket helt av sig själv. Det var ett mirakel. Läkaren och sköterskorna kom springandes och frågade vad som hände, jag sa: ”Gud var snabbare än ni”, säger hon till tidningen.

Gunilla Persson om ”Let’s dance”: ”Skulle vara ett vrak”

Idag mår Iris bättre, och Gunilla Persson hoppas nu att de kan få en fin påsk tillsammans.

Men mammans sjukdom gör att Persson inte vill lämna hennes sida och tacka ja till jobb som kräver att hon är borta längre perioder. Däribland ”Let’s dance”.

– De här sista åren i min mammas liv vill jag inte vara borta så länge som det kan bli. Låt oss säga att folk skulle rösta, skulle jag hänga mig kvar vecka efter vecka skulle det kännas tungt att vara separerad från mamma. Så länge hon lever vill jag inte göra det. Jag har fått frågan, men det är därför jag inte säger ja. Det är för oroligt, jag skulle inte njuta av tiden utan bara vara ett vrak, säger hon.

Familjen är verkligen det viktigaste man har. Du gör helt rätt, Gunilla! Skicka gärna dina tankar till Gunilla och hennes familj i kommentarsfältet på Facebook.