Här återförenas Ann-Louise Hanson med Carson och Malmkvist – stående ovationer på QX-galan

De kom, de såg, de tokhyllades.
Ann-Louise Hanson, Towa Carson och Siw Malmkvist hyllades stort med stående ovationer på QX-galan.

Ann-Louise Hanson, 78, Towa Carson, 86 och Siw Malmkvist, 86, har varit en självklar del av den svenska musikscenen i decennier.

I samband med Melodifestivalen 2004 slog de sig samman i en supergrupp – och med det klassiskt schlagerdoftande bidraget ”C’est la vie”, skriven av veteranen Thomas G:son, tog de tittarna med storm.

Hanson, Carson och Malmkvist tog sig direkt till final där de placerade sig på 10:e-plats i Globen där Lena Philipsson tog hem slutsegern med ”Det gör ont”. Låten tog sig även in på Svensktoppen.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Både dessförinnan och senare har trion haft framgångsrika solokarriärer.

Ann-Louise Hanson upptäcktes redan som 12-åring, när hon medverkade i tidningen Veckorevyns talangjakt ”Flugan”.

Därefter har det blivit över 600 låtar, rekord i Melodifestivalen i form av medverkan 14 gånger – och samarbeten med artister som Cornelis Vreesvijk och Fred Åkerström.

Hon har också haft en lång och framgångsrik solokarriär. 2019 gjorde hon ett bejublat framträdande i Melodifestivalen när hon tävlade med det känslosamma bidraget ”Kärleken finns kvar”, som dock inte kvalade sig vidare från deltävlingen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Ann-Louise Hanson tävlar i Melodifestivalen 2019 med bidraget "Kärleken finns kvar". Foto: Nöjeslivet
Foto: Nöjeslivet

Siw Malmkvist har släppt över 600 låtar varav över 40 har hamnat på Svensktoppen. Redan 1959 tog hon hem vinsten i Melodifestivalen och under sin karriär har hon även haft stora framgångar i Tyskland.

Dessutom har hon tagit sig in på den amerikanska Billboardlistan och sedan 2016 är hon invald i Swedish Music Hall of Fame. Dessutom är ”Siwan” evigt förknippad i rollen som Pippi Långstrump – där hon blev handplockad av Astrid Lindgren själv.

Även Towa Carson hade tidiga skivsuccéer redan på 1950-talet, och är framför allt känd för sina schlagerlåtar som ”Alla har glömt” och ”Det är så skönt att sjunga”. Hon har genom åren haft 25 låtar på Svensktoppen, varav flera i sitt mångåriga samarbete med artistkollegan Lasse Lönndahl (1928-2022).

Nu har trion återförenats – när QX-galan arrangerades på Cirkus i Stockholm i måndags. På lördagskvällen sänds galan i TV4.

Supergruppen fick ta emot jubel och stående ovationer när de skulle framföra paradnumret ”C’est la vie”.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230206​Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson uppträder under QX-galan på Cirkus i Stockholm under måndagen. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20230206​Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson uppträder under QX-galan på Cirkus i Stockholm under måndagen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Efteråt var Hanson märkbart rörd av reaktionerna från publiken.

– Vilket otroligt varmt och kärleksfullt mottagande vi fick i går på QX -galan på Cirkus! Stående ovationer och applåder som aldrig ville ta slut! UNDERBART! Det här lever vi länge på!! Tack QX och alla inblandade för en superproffsig GALA!! skriver Ann-Louise Hanson på Instagram.

Här kan man se ett klipp från deras framträdande:

Så himla underbart! Dela gärna vidare för att hylla denna fantastiska trio, tack för underhållningen ni bjudit på i alla år!