Här dyker Teddybjörnen Fredriksson upp i Bytt är bytt – prislappen får alla att tappa hakan

Vem har inte någon gång fått Lasse Berghagens älskade dänga ”Teddybjörnen Fredriksson” på hjärnan?

I programmet ”Bytt är bytt” dök helt plötsligt Malin Berghagen upp med vad som måste vara Sveriges absolut kändaste leksak.

Men vad är den värd?

Den omåttligt folkkäre artisten Lasse Berghagen skrev sin berömda visa ”Teddybjörnen Fredriksson” 1969. I två veckor låg den på Svensktoppen och blev en av hans mest berömda visor.

Nallen är inte på något sätt påhittad – den finns på riktigt. Lasse fick sin älskade nalle när han var fyra år och höll den så kär att han en dag skulle tillägna en sång till den.

Exklusiva gästen

I det senaste programmet av ”Bytt är bytt” dök nallen plötsligt upp i tv-rutan.

Lasses dotter Malin Berghagen var med på plats och presenterade nallen Fredriksson, som hon fick ärva efter sin far när hon också var fyra år.

– Jag fick tyvärr inte behålla den så väldigt länge, för ju mer låten blev populär desto mer blev pappa orolig att jag skulle förstöra den, sa Malin Berghagen i Tv4:s Bytt är bytt.

Björnen fick sedan bo hemma hos Malins farmor och senare har den även förvarats i en monter på leksaksmuseet i Stockholm.

Men så vad kan den berömda teddybjörnen vara färd?

Teddybjörnen Fredriksson och Malin Berghagen.
Foto: Tv4

Det syns tydligt att både Lasse och Malin lekt flitigt med sitt älskade gosedjur. Värdet är därmed framförallt känslomässigt och som kulturikon.

För billigt – enligt många

Stämningen är spänd när värdet på nallen ska presenteras. Deltagarna skickade ut nallen, vilket visade sig vara rätt val.

10 000 kronor visade sig vara värdet på Teddybjörnen Fredriksson. En svindlande prislapp för en nallen, men sedan är det ju inte vilken nalle som helst!

Kommentarerna på sociala medier vittnar om att folk förvånas över det ”billiga” priset.

Herregud, det är nog många som skulle betala 10 000 kr för den! Det var billigt!”, skriver en person i Tv4:s kommentarsfält på Facebook.

Nallen som alla känner – borde vara värd mycket mer ”, skriver en annan.

Malin Berghagen tycktes varken förvånad eller besviken över värderingen:

– Om farfar var här så hade han nog tyckt att det var en jättestor vinst jämfört med vad han köpte den för.

Teddybjörnen Fredriksson har definitivt en plats i våra hjärtan och ett värde som inte går att sätta pengar på.

Vad tycker du att Teddybjörnen Fredriksson borde kosta? Kommentera gärna och dela artikeln med dina vänner och hör vad de tycker!

Exit mobile version