Här ryker Marko ihop med mamma Irma – ryter ifrån framför alla efter beteendet: ”Varför är du så…”

Irma Lehtosalo, Marko Lehtosalo, smartare än en femteklassare

Foto: Kanal 5/ Discovery+

Marko och Irma Lehtosalo är just nu aktuella med programmet ”Smartare än en femteklassare.” Men att hålla sams som mor och son är inte alltid speciellt enkelt, oavsett om man spelar in TV eller inte.

OBS! Spoilervarning. Nedanför denna text berättas om innehåll ur torsdagens avsnitt av ”Smartare än en femteklassare” som sänds i Kanal 5 och Discovery+.

Programmet ”Marko och Irma” blev snabbt en tittarsuccé när det började sändas i våras.

Där fick vi följa Marko ”Markoolio” Lehtosalo och hans kära mamma Irma Lehtosalo när de skulle bygga Irmas drömhus.

Foto: TV4

Men även om husbygget och resan i sig kanske väckte en del intresse, så kan man nog lugnt säga att det var Irmas sprudlande och härliga personlighet som vann folkets hjärta.

Hon blev snabbt en uppskattad profil ute i de svenska hushållen, och spred både glädje, skratt och underhållning i tv-rutan.

Läs mer: Irma Lehtosalo bryter tystnaden – nya beskedet om kärlekslivet: ”Hittat en pojkvän”

”Numera känd som Irmas son”

Marko har tidigare skämtat om hur han själv glömts bort, och att mamma Irma istället tagit över kändisrollen i familjen.

– Ja, exakt. Och folk har ju glömt bort att jag heter Markoolio. Jag är numera känd som Irmas son, bara. Men det är kul. Jag kan ta ett steg tillbaka. Mamma är i rampljuset och jag är hennes manager numera, har han sagt till Aftonbladet.

Marko och Irma är tillbaka med säsong 2. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Nyligen bekräftade TV4 att det blir en säsong 2 av succéprogrammet.

Men under tiden så kan tittarna även låta sig underhållas av duon på annat håll, då de just nu är aktuella med ”Smartare än en femteklassare” i Kanal 5/Discovery+.

Programmet är en frågetävling där olika folkkära profiler sätter sina grundskolekunskaper på prov. Och i studion finns även ett gäng smarta femteklassare, som såklart kan det mesta.

Markoolio och mamma Irma i ”Smartare än en femteklassare”. Foto: Warner Bros. Discovery

Marko står som ny programledare, och vid sin sida har han även mamma Irma som har en alldeles unik roll.

Läs mer: Därför valde Marko och Irma att lämna Kristallengalan i expressfart – efter vinsten i tv: ”Snabbt”

Irma Lehtosalos nya roll

I varje avsnitt ställer hon nämligen ett gäng frågor under kategorin ”Irmas fråga”.

– Mamma kommer hjälpa mig ställa en del kluriga frågor. För det finns ingen i hela Sverige som kan ställa en fråga så klurigt som min mamma, säger Marko om hennes roll i programmet.

Irma Lehtosalo i ”Smartare än en femteklassare”. Foto: Kanal 5

Under torsdagen är det återigen dags för de briljanta femteklassarna att utmana svenska kändisar. Denna gång blir det inga mindre än Tobbe ”Trollkarl” Blom och Ellen Bergström som får sätta sina kunskaper på prov.

Men precis som i alla familjer så kan det såklart uppstå en del irritation när man arbetar så tätt ihop som Marko och Irma gör.

Inte minst så kan man ifrågasätta småsaker som man tycker är märkligt eller störande.

”Kom inte nära mig”

Exempelvis som när Irma under programmet kliver ut i studion för att ställa sin fråga, och Marko tycker att hon ställer sig alldeles för nära honom.

– Okej du är väldigt nära mig just nu. Varför är du så nära? Du ska ju visa upp det här djuret, säger han ifrågasättande.

Foto: Kanal 5/ Discovery+

Något som får Irma att ta ett steg tillbaka och säga ifrån. Hon tyckte nämligen att det snarare var Marko som ställde sig nära henne.

– Kom inte nära mig. Du kommer mot mig, säger hon irriterad i programmet.

Foto: Kanal 5/ Discovery+

Men självklart var det ingen riktig ilska som uppstod, utan bara lite småtjafs. Direkt därefter skrattar Marko och ber Irma ställa sin fråga.

Fantastiska Marko och Irma, ni är bara för härliga!

Vad tycker du om programmet? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Exit mobile version