Helena Bergström rörd till tårar efter Mia Skäringers ord i tv

Helena Bergström och Mia Skäringer är både kollegor och nära vänner.

När Bergström gästar TV4:s ”Efter fem” får hon plötsligt en överraskning av sin vän.

– Gud, jag blir alldeles…, säger Helena Bergström i programmet och kan inte hålla tillbaka tårarna.

Helena Bergström och Mia Skäringer möttes när den senare sökte en regissör till hennes föreställning ”Avig Maria – no more fucks to give”.

Samarbetet blev en succé och showen har hyllats av både publik och recensenter. Men kollegorna vann även något annat. I dag är Bergström och Skäringer nära vänner.

Mia Skäringer om mötet med Helena Bergström

I onsdagens ”Efter fem” är Helena Bergström gäst, och i slutet av intervjun överraskas hon med en hälsning från Skäringer.

– Helena Bergström. Det finns ju så mycket fint man kan säga till dig, inleder Mia Skäringer i den inspelade hälsningen.

– Men av de sakerna jag uppskattar allra mest, det är din direkthet, din enkelhet och din värme. Dn här otroliga fantastiska sammanhållningen mellan din briljanta hjärna och ditt stora hjärta. Man måste inte krångla till saker med dig. Man behöver inte göra sig till. Man kan bara slappna av och vara sig själv.

FOTO: TV4/Efter fem

Helena Bergström ler brett när hon föra vännens fina ord.

– Det upplevde jag i samma stund vi såg varandra första gången. Det var som att du bara klampade in i mitt hjärta och började möblera om där inne med stövlarna på. Leriga stövlar från alla hästar och hundar som du håller på med. Där klampade du bara in utan att be om lov, inget förspel. Som tur var uppstod samtycket mellan oss. Där hade vi hållit på och jobbad du och jag på olika sidor och så plötsligt möttes vi där i dörröppningen. Och det är en ynnest att få hitta en sån själasyster i 42-årsålder.

Helena Bergström hyllar Skäringer

Mia Skäringer avslutar med att säga hon älskar Helena.

Och Bergström har svårt att finna orden efter den känslosamma hyllningen.

– Gud jag blir alldeles, säger hon och torkar tårarna.

Helena Bergström har även hon bara gott att säga om sin vän.

– Det är stort det vi gör tillsammans, och hon är stor. Hon är ett totalt geni. När man ser henne på scenen, när hon går in på de här arenorna och möter publiken med det enorma fokus hon har och sin enorma patos, säger hon och fortsätter.

– Att jag får vara med tillsammans med henne och hitta den här gemenskapen med henne i det vi vill berätta är fantastiskt för mig. Det har varit en vändpunkt för mig.

Så himla starkt ögonblick! Kommentera på Facebook för att skicka dina styrkekramar till Mia och Helena.