Historisk succé för årets julkalender: Så många såg ”Storm på Lugna gatan”

Årets julkalender med den stökiga familjen Storm och deras vänner på ”Lugna gatan” blev en jättesuccé.

Historiskt år för julkalendern

SVT meddelar i dag via ett pressmeddelande att nästan 1,2 miljoner människor såg den på TV. Totalt sågs den av 749 000 på internet via SVT Play, vilket är en ökning med hela 85 procent från förra året.

– En ökning med 85 procent online är fantastiskt och ger oss ett kvitto på att julkalendern är en viktig tradition som samlar familjen oavsett plattform, säger Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen och ansvarig utgivare för julkalendern, i ett pressmeddelande.

Inspelningen av årets julkalender ”Storm på Lugna gatan” som kretsar kring familjen Storm och deras grannar. I mitten skådespelaren Cecilia Forss. Foto: Claudio Bresciani / TT

Det var inte alltid givet att årets julkalender, med bland annat Cecilia Forss och barnskådespelerskan Maja Söderström, skulle bli en hit.

När trailern kom innan premiären rasade många kring de många våldsamma scenerna i serien. Samtidigt anser Gårdare att framgången i årets julkalender bland annat har varit att SVT varit lyhörda kring vilket behov publiken vill att julkalendern ska fylla.

Henrik Johansson, som spelar pappa Trond i ”Storm på Lugna gatan”, är glad över siffrorna.

– Det har varit ett segertåg genom decembermörkret och en enorm respons. Det hade vi inte väntat oss, säger han till SVT.

Bildkälla: Youtube/Barnkanalen

Julkalendern 2020

Redan nu är det klart vilken som blir nästa års julkalender. I december meddelade SVT att den kommer heta ”Panik i Tomteverkstaden” och vara en ”humoristisk julsaga som utspelar sig i tomtens värld”.

Bland annat kommer Per Andersson och Pernilla Wahlgren finnas med och spela tomten och tomtemor.

Exit mobile version