Hyacinth Bucket lämnade ”Skenet bedrar” och försvann – dra mig baklänges när du får se hur hon ser ut i dag

Patricia Routledge, skådespelerskan bakom Hyacinth i serien ”Skenet bedrar”, fick en hel värld att skratta med sin briljanta rolltolkning.

Men hur ser stjärnan ut i dag 28 år efter att programmet lades ned?

Patricia Routledge, 94, tog en hel värld med storm när hon spelade rollen som den smått hysteriska Hyacinth Bucket (som enligt karaktären uttalas Bouquet) i den omåttligt populära komediserien Skenet bedrar.

I serien fick vi följa den snobbiga Hyacinth under hennes ofta mycket mödosamma försök att hålla uppe en fasad inför sina grannar och bekanta. Ständigt troget följd av sin plågade make Richard (Clive Swift).

LÄS MER: ”Skenet bedrar”-stjärnan död – blev 91 år gammal

Skenet bedrar
Foto: TV4

Serien tog slut efter fem säsonger

Serien, som från början sändes mellan 1990-1995, blev inte bara otroligt populär hemma i England. Den blev även oerhört populär hos svenska folket och genom åren har den gått i repris under flera år i rad i svenska tv-kanaler.

I år har det gått 28 år sedan serien lades ner, men även om det gått lång tid fortsätter serien visas som repriser än i dag – snacka om succé!

Men rollen som ikoniska Hyacinth är långt ifrån det enda som Patricia Routledge gjort under sin karriär.

Skenet bedrar. Patricia Routledge som Hyacinth och Clive Swift som Richard
Skenet bedrar. Patricia Routledge som Hyacinth och Clive Swift som Richard. Foto: BBC/TV4

Adlades för sina insatser

Bakom sig har hon en lång karriär inom teatrar, musikaler, filmer och tv-serier. 1952 spelade hon en roll i Shakespears ”En midsommarnattsdröm”. Och efter det har karriären bara blomstrat i både Storbritannien och USA.

Hon är också flertalet belönad för sitt skådespeleri och är även sedan 2017 adlad, och är alltså nu Dame Patricia Routledge.

Nedan är en bild då Patricia Routledge är en av de som tar emot pris. Till vänster står Patricia som just tagit emot pris för ”bästa kvinnliga stjärna” på Broadway, 1968.

Patricia Routledge
Patricia Routledge syns längst till vänster i samband med att hon tar emot pris för bästa kvinnliga stjärna på Broadway 1968. Foto: AP

Minns tillbaka på Hyacinth med glada minnen

Tiden i ”Skenet bedrar” är en tid som hon ser tillbaka på med mycket glädje.

I en tidigare intervju har hon fått frågan om det finns några likheter mellan henne och Hyacinth:

– Förutom två armar, två ben, två ögon, en näsa och mun, hoppas jag verkligen inte det! Det är det som skådespeleri handlar om, har hon tidigare sagt skriver Express.

– Bara för att jag skulle spela en mördare, betyder inte det att jag måste utföra ett mord. Du bara spelar en roll.

Trots att serien var oerhört populär tog serien slut efter fem säsonger, då Patricia ville göra andra projekt.

– Det var ett liv innan Hyacinth och ett liv efter. Om folk fastnar vid tanken på mig som Hyacinth kan jag inte göra någonting åt det. Om det gör att människor besöker teatern på grund av detta så kunde jag inte vara mer glad, sa hon i radioprogrammet Monocle

– Jag skulle inte vilja bli fast med henne för alltid. Men det vore fel av mig om jag sa att jag inte var tacksam för Hyacinth.

Genom åren har hon synts till i mängder av sammanhang. Som i spelaren nedan till exempel, där hon gör en roll i serien Coronation Street.

Kändisarna som följde ”Skenet bedrar”

I en tv-dokumentär från 2023 med BBC så avslöjade Patricia Routledge att det fanns en del kända profiler som följde komediserien.

Bland dem nämner hon den förre påven – Benedictus XVI. Hon nämner också att det var en av den engelska drottningens mammas favoritserier, och att drottning Elizabeth II också tyckte om Skenet bedrar.

– Hyacinth skulle ha blivit smickrad bortom ord, och varför inte, sade Patricia i dokumentären Keeping Up Appearances: 30 Years of Laughs.

Får beundrarbrev än idag

Men även om det gått många år sedan serien lades ner har fansen inte slutat skicka beundrarbrev till Patricia.

I en intervju med brittiska The Mirror berättar stjärnan att hon än i dag får erbjudanden världen över om att komma på middagar, precis som Hyacinth Bucket vill ha – så kallade ”candlelit suppers”.

Jag har blivit inbjuden till en eller två i South Carolina i USA och andra platser i väst. Jag är ledsen att jag inte har råd med flygbiljetten”, har hon sagt i en tidigare intervju.

Så ser Patricia Routledge ut i dag

Patricia har varken gift sig eller skaffat barn i livet. Istället valde hon att satsa helhjärtat på skådespeleriet.

Vad hon gör i dag är lite oklart, men enligt Wikipedia har gjorde hon sin senaste teaterroll 2014 i Chichester, där hon även bott under många år.

Det är sällan hon gör offentliga framträdanden numera. Men bilden nedan är från förra året.

Vilken fantastisk skådespelerska Patricia är! Tänk vad man haft kul åt Hyacinth ”Bouquet”.

Dela gärna den här artikeln på Facebook för att uppmärksamma denna stjärna!