Icas nya besked om Stig – efter tittarnas starka reaktioner: ”Vi har fått…”

Gissningarna är många.

Nu ger Ica ett nytt besked om ”Stig” – efter alla reaktioner från tittarna.

Det är frågan som många tv-tittare just nu ställer sig: Vem tar över som Ica-Stig i reklamsåpan som rullat i rutan i så många år?

Nu lämnar skådespelaren Loa Falkman, som haft rollen i sex års tid, över till en annan – ännu så länge icke namngiven person.

Loa Falkman
Foto: Youtube

– Snacka om att tiden gått fort. Jag skulle göra det där i ett år var det tänkt. Nu blev det sex. Det gick som en nysning, sade Falkman då till Aftonbladet och förklarade att ”var sak har sin tid”.

I skrivande stund pågår Icas kampanj för fullt i rutan. Det släpps nya små reklamsnuttar hela tiden där det hintas om vem som kan tänkas ta över och axla rollen som butikschef i såpan.

LÄS MER: Starka reaktionerna efter bilderna på nya Ica-Stig – matjätten hintar om Loa Falkmans ersättare

Spekulationerna har varit många – och reaktionerna blev starka efter den nya filmen där personen som presenteras som nya Stig, inte syns med ansiktet. I stället döljs personen med hjälp av olika föremål eller så visas inte ansiktet upp såsom i det här fallet:

Nya Ica-Stig
Foto: Youtube

Samtidigt pågår en tävling hos Ica där vinnaren kan få en roll i en av Icas kommande reklamfilmer.

Icas besked om Stig – efter tittarnas reaktioner

På matjätten bekräftar man att man märkt av det stora intresset från tittarna.

– Vi har fått ett positivt gensvar och det är många som är nyfikna på Loa Falkmans ersättare. Det har varit en hel del publicitet, både i media men även på sociala medier. Anledningen till det tror jag har att göra med att dessa reklamfilmer är väldigt uppskattade och berör många människor, säger Josefin Lundmark, marknadsdirektör för ICA Sverige till Nöjeslivet.

Magnus Skogsberg Tear i rollen som Sebastian i Ica-reklamen. Foto: Youtube

Innan Loa Falkman axlade rollen hade Hans Mosesson samma uppdrag i butiken. Nu återstår att se om tittarna hinner lista ut vem ersättaren blir – innan 31 januari då det hela väntas avslöjas.

– Vi är otroligt stolta över det arbete som Stig och hans kollegor i butiken gjort för att marknadsföra Ica och underhålla våra kunder. Loa Falkman har med sin professionalism, karisma och humor haft en stor del i att filmerna är så uppskattade och jag vill rikta ett varmt tack till honom för sex fantastiska år som Ica-Stig. Nu ser vi fram emot en spännande fortsättning och utveckling av formatet, säger Lundmark.

Vem tror du det blir som tar över som Ica-Stig? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.