Ilskan mot Nyhetsmorgon efter orden i bilden – detta skriver de

Nyhetsmorgon är inte bara ett program som håller svenskarna sällskap ett par timmar varje morgon – de är också aktiva på sociala medier, och bjuder tittarna på spännande inblickar flera gånger om dagen.

Men en publicering under fredagsförmiddagen får nu följarna att ifrågasätta TV4 och Nyhetsmorgon – på grund av orden i bilden.

Det var när Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist gästades av ensemblen i pjäsen ”Snövit” under fredagen, som situationen uppstod. Pjäsen går upp på Stadsteatern nästa vecka och på plats i Nyhetsmorgon-studion fanns skådespelarna som spelar de sju dvärgarna för att prata om uppsättningen.

I samband med besöket publicerade Nyhetsmorgon-redaktionen också en Instagram-bild på skådespelarna, som bestod av sju män.

Till detta hade man skrivit bildtexten: ”Landets skådespelarelit är samlade för att göra en vuxen föreställning om Snövit”.

Men greppet föll inte i god jord hos följarna. Istället var det många som ifrågasatte TV4:s ordval att kalla det för ”skådespelarelit” när inte en enda kvinna fanns med på bilden – inte ens Maja Rung, som ju spelar Snövit själv i pjäsen.

”Och det är endast män som tillhör vårt lands skådespelarelit?”, skriver en användare bland annat medan en annan skriver: ”Skådespelarelit? Really? Inte en enda kvinna?!”. En tredje skriver: ”Absolut finns det säkert mer än denna bild men varför väljer man ut 7 män (jo, vi fattar att det är dvärgarna!!) och lägger de som front o på köpet säger ”skådespelarelit”! Nej TV4 bättre kan ni!! Det fanns väl fler personer och då även kvinnor med i uppsättningen?”

En användare ställer en rak fråga till Nyhetsmorgon: ”Elit+snövit=endast män?? Finns säkert en rimlig förklaring…? Dela gärna den isf Nyhetsmorgon såg inte inslaget” och har också fått ett svar tillbaka – men inte om könsfördelningen. Istället skriver Nyhetsmorgon: ”Hej! Inslaget finns på TV4 Play. Mvh webbredaktionen”

Vad tycker du om detta? Lämna gärna en kommentar under artikeln på Facebook!