Jenny Alversjö och Henrik Alsterdal bryter tystnaden – första orden om TV4:s nedskärningar: ”Drabbar hela…”

Jenny Alversjö, Henrik Alsterdal

Foto: TV4

TV4 planerar för tillfället en rad nedskärningar och till årsskiftet förväntas uppemot 100 tjänster försvinna, enligt Journalisten. Nu berättar profilerna Jenny Alversjö och Henrik Alsterdal om tankarna kring situationen.

Väldigt många uppskattade program har genom åren sänts i TV4 och kanalen startade redan 1990.

För tillfället är det dock rejäla nedskärningar som pågår i TV4-huset och bland annat har deras livedesk lagts ner, vilket Journalisten rapporterat om.

Nedskärningar på TV4

Under nästa månad förväntas cirka 40 tjänster försvinna, och vid årskiftet ytterligare 60.

– För oss journalister är det stora och jobbiga beskedet att man lägger ner livedesken. Det är kanske inte chockartat, för vi tycker att man inte har satsat fullt ut på live den senaste tiden, men det jättetråkigt, säger journalistklubbens ordförande på TV4, Victoria Banozic, till tidningen.

Fredrick Malmberg som är chef för TV4 Nyheterna förväntar sig att detta kommer få stora konsekvenser.

– Det påverkar vår redaktion och de som arbetar där. Att våra snabba webbsända livenyheter tas bort innebär en försvagning i vår output av kvalitativ journalistik, säger han till Journalisten.

Jenny Alversjös nya ord om situationen

Ett av kanalens mest populära program som mängder av svenskar kollar på varje dag är Nyhetsmorgon.

Jenny Alversjö, Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Maria Forsblom, Soraya Lavasani, Martin Järborg, Rania Shemoun Olsson, Thomas Ritter, Sofia Geite och Anders Pihlblad är några de som ofta leder programmet.

Jenny Alversjö. Foto: TV4

För Hänt berättar nu Jenny Alversjö om tankarna kring nedskärningarna.

– Det drabbar hela TV-huset och jag känner med de kollegor som berörs direkt givetvis, och på så sätt drabbar de oss alla. Men Nyhetsmorgon kämpar på, det går väldigt bra för oss, säger Jenny Alversjö till sajten och tillägger:

– Vi är ingenting utan vår redaktion, det är verkligen ett lagarbete. Nu får vi göra det ännu bättre och vi håller 20 år till.

”Dystra bistra tider”

Även Henrik Alsterdal som är känd som nyhetsankare och programledare för Efter fem har kommenterat situationen.

– Vi är inne i en lågkonjunktur och det är dystra bistra tider och det märks på många företag, inte minst på TV4. Framför allt är det ju tråkigt att det är redaktionspersonal och journalistiska tjänster som försvinner, det är alltid väldigt tråkigt. Våra program kommer att ånga vidare och vi har en stor och trogen publik, säger Henrik till Hänt.

Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4
Exit mobile version