Foto: Maja Suslin, TT/TV4, Youtube

Jessica Almenäs meddelande till tittarna – beskedet sex veckor efter operationen och smärtorna

Efter smärtorna och operationen.
Nu vänder det för Jessica Almenäs.
Här är tv-profilens härliga besked.

Programledaren Jessica Almenäs, 46, har varit värd för några av landets allra största underhållningsprogram. För några år sedan var det hon och David Hellenius, 47, som programledde TV4:s tittarfavorit ”Let’s dance”. Hon hade också hand om ”Biggest Loser” i samma kanal, och ledde under flera år ”Fotbollsgalan” tillsammans med kollegan Adam Alsing (1968-2020).

STOCKHOLM 2015-03-06 Programledarna Jessica Almenäs och David Hellenius under Let’s Dance. Foto: Maja Suslin / TT

Hösten 2016 värvades Almenäs av Kanal 5 och sedan dess har hon bland annat synts i produktioner som idrottssåpan ”Superstars”, underhållningsprogram som ”Vem kan slå Anja och Foppa?” och så klart kanalens OS-sändningar.

Jessica Almenäs. Foto: TV4/Youtube

Utanför rampljuset har tv-profilen på sistone kämpat med sin hälsa.

Almenäs kamp för hälsan bakom kulisserna

Tidigare har Jessica berättat hur hon drabbades hårt av covid-19. Efter att ha tillfrisknat fick tv-profilen kämpa att komma tillbaka och få tillbaka den styrka hon hade haft innan.

– Jag har ju antikroppar och jag har nog inte pratat så mycket om det, men jag hade corona redan i december/januari. Tror jag blev smittad i Singapore (en JÄVLA tur att jag inte sprang det där maratonloppet när jag hade börjat hosta), skrev hon då på Instagram och fortsatte:

– Var hur som helst sjuk ganska länge, 6-7 veckor med hosta, feber, huvudvärk, ont i kroppen, svårt att andas, noll lukt och smak. När jag väl blev ”frisk” tyckte jag det tog så lång tid att komma tillbaka, orka träna igen och så vidare.

I mitten på november kom nästa bakslag för Almenäs. Då berättade hon om en förestående operation, som skulle få bukt på smärtorna i knät.

– Har dragit till knäet igen och ligger nu här med stora smärtor. Så nu har jag bestämt mig. Det blir operation nästa vecka. Har försökt undvika det men finns inga alternativ tyvärr, skrev hon då på Instagram.

LÄS MER: Jessica Almenäs tvingad till operation – folkkära tv-profilen: ”Inga alternativ”

Jessica Almenäs härliga vändning efter operationen

En bit in på det nya året kommer Almenäs nu med glada besked. Operationen och rehabiliteringen tycks ha gått bra – och nu kan den härliga tv-profilen med rötterna i Luleå se fram emot en spännande vinter.

Hon har nämligen nu kunnat snöra på sig basketskorna igen, och kan nu åter ge sig i kast med matchspel under korgarna.

– Sex veckor sen min knäoperation och nu är jag tillbaka! Äntligen äntligen kan jag spela basket igen. Mitt roligaste i livet ju! Och på lördag är det match igen. Peppen peppen, skriver hon på Instagram.

LÄS MER: Jessica Almenäs bryter tystnaden efter operationen: ”Fick livet tillbaka i dag”

”Önskar alla fick uppleva det”

Almenäs konstaterar samtidigt att det finns en särskild detalj som försämrats under konvalescensen.

– Knäet är fult och knöligt men gör inte ett dugg ont. Kondisen dock…har nog aldrig varit sämre. OMG. Blir några Almenäsintervaller framöver känner jag.

Glädjeruset har även lett till kreativitet utanför basketplanen – Almenäs meddelar nu att hon kommer börja blogga igen.

– Fasen vad lycklig man kan bli av att hålla på med idrott, önskar alla fick uppleva det, skriver hon.

Så härligt att höra, Jessica! Vi önskar dig all lycka på basketplanen och i tv-rutan nu!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!