Jimmy Guo om bluffen i Sveriges Mästerkock – blåsningen som TV4 döljer: ”Maten som de äter…”

Sveriges Mästerkock är i full gång med en ny dramatisk säsong.

Deltagaren Jimmy Gou avslöjar nu vad som faktiskt sker bakom kulisserna. I en intervju berättar han att ett känt moment med juryn är fejk.

”Avsmakningen som man gör på kamera, det är framför allt för bildens skull”, säger han till Hänt.

Tittarsuccén Sveriges Mästerkock är tillbaka med ännu en spännande säsong.

Efter att ha tagit sig igenom audition och slutkval ska deltagare från hela Sverige försöka imponera på den hårda men rättvisa juryn.

Juryn består i vanlig ordning av de två välkända ansiktena Mischa Billing och Markus Aujalay. Nytt sen förra året är domaren och stjärnkocken Tom Sjötstedt, som tagit över efter att Leif Mannerström tackat för sig.

– Sveriges Mästerkock är ett väldigt roligt program att vara en del av och nu börjar jag känna mig riktigt rutinerad med en säsong i bagaget. Årets deltagare är om möjligt vassare än någonsin och de gör det inte lätt för oss i juryn att bedöma vem som ska få lämna varje vecka, sade Tom Sjöstedt inför årets säsong.

Av de tolv deltagare gått vidare från uttagningarna i Gävle kan bara en vinna. Varje vecka tvingas en amatörkock lämna programmet.

https://www.instagram.com/p/CYdi1P1I3k-/

Dramatiken i Mästerkocks-köket

För segraren väntar inte bara titeln som Sveriges Mästerkock 2022, utan också ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta.

Konkurrensen är tuff och deltagarnas matkunskaper prövas till det yttersta under programmens olika tävlingsmoment. Därefter bedöms deras prestationer av de tre stjärnkockarna.

Alla trogna tittare är bekanta med programmets mest spännande moment. När tiden är slut ska allas rätter vara klara och snyggt upplagda på ett fat. Därefter ska de ensamma stega fram mot juryn som ska provsmaka dagens prestation.

Många har säkert ställt sig frågan om maten juryn får serverad fortfarande är varm, med tanke på att alla är klara samtidigt.

https://www.instagram.com/p/CakgtfBlrd5/

Skådespelet framför kamerorna

I en intervju med Hänt avslöjar nu deltagaren Jimmy Guo, 30, om skådespelet som sker under detta kritiska ögonblick.

– Maten som de äter framför kameran är kall. För juryn har redan smakat på den varma maten men då har de inte smakat på uppläggningen.

Själva utvärderandet av smakerna på den varma maten sker i stället bakom kamerorna.

– Den riktiga bedömningen, den gör man direkt efter avslutad tävling. Då smakar juryn på det som man har gjort lite extra av. Så avsmakningen som man gör på kamera det är framför allt för bildens skull, säger Jimmy Guo till Hänt.

Jimmy Guo
Foto: TV4

Skådespelandet är inget som Jimmy ser negativt på. Han menar att det är det bästa sättet för att alla deltagarnas mat ska bedömas i nygjort skick.

– Det är ett jätterättvist upplägg, det är jättesmart. Jag tycker att juryn är duktiga, de kollar på uppläggningen, de kollar på proportionerna och hur man har tänkt. Så smakar de på såserna och så får man då alltid steka på en extra bit kyckling eller så till exempel så de kan smaka på den, säger Jimmy under intervjun.

 Mischa Billing
Jurymedlemmen Mischa Billing. Foto: TV4

Vad tycker du om årets säsong av Sveriges Mästerkock?