Jon Henrik om mörka livsbeslutet – avslöjar nu händelsen som förändrade allt: ”Så vettskrämd”

När han ställde sig på scenen 2014 i tv-programmet Talang var allting redan uträknat.

Hans jojk skulle bli hans första och sista tv-framträdande. Nu berättar folkkära Jon Henrik Fjällgren om den mörka tiden som ung.

Det kan tyckas omöjligt att se tillbaka på en tid när Jon Henrik Fjällgren inte var ett älskat och omtyckt namn i Sverige. När han tog publiken med storm 2014 i Talang med sin ”Daniels jojk”, var han mitt uppe i hans livs mörkaste tid.

När han gästar Renée Nyberg i hennes program ”Renées brygga” öppnar folkkära artisten upp om tiden under grundskolan och det stora utanförskapet

– Jag var den enda mörka och sen att jag var same. Jag kunde bli nergrävd under jorden, fastbunden vid ett träd, avdragna kläder som spikades upp på väggarna, säger han till programledaren Renée enligt Svensk damtidning.

Jon Henrik Fjällgren berättar om mörka tiden i unga år. Foto: TV4

”Blev väldigt bråkig och våldsam”

Sen kom flytten till Östersund i årskurs nio som skulle inbringa nytt hopp. Men det förvärrades snart till det sämre.

– Då hamnade jag snett där istället och blev väldigt bråkig och våldsam, säger han i programmet enligt tidningen.

Han fick snart vänner som befann sig i liknande situation, men ingen var lycklig.

Jon Henrik om Talang: ”En avskedsgrej”

Åren gick och tragiskt nog gick sex av hans vänner bort innan han tog beslutet att vara med i Talang. Men beslutet att vara med i programmet togs inte för att hylla vännerna, utan istället för att ta farväl innan han skulle ta sitt eget liv.

– För mig så var det som att gå på en avskedsgrej och säga hejdå när jag gick ut på scenen. Jag hade bestämt mig. Jag hade planerat allting, säger han enligt tidningen.

Att bemötas av kärlek istället för hat var inget Jon Henrik hade räknat med. Foto: TV4

Chockades av kärleken

Men responsen blev inte alls som han kunde föreställt sig. I stället för hat bemöttes han av kärlek, något som Jon Henrik inte hade förväntat sig alls.

– Reaktionen gjorde mig så vettskrämd, för att jag alltid fått så mycket hat och nu omvandlas det till kärlek. Det var så mycket känslor, säger Jon Henrik i programmet enligt tidningen.

Vi är så tacksamma för att du vågade ställa upp i Talang och vi fick ta del av din enorma talang! Tryck på gilla-knappen om du uppskattar Jon Henrik Fjällgren.