Jona Källgren försvinner från ”Nyhetsmorgon” – dagen efter debuten i programmet

Foto: TV4

”Nyhetsmorgon”-tittarna har genom åren fått bekanta sig med många nya ansikten, och den här sommaren är inget undantag.

Utrikeskorrespondenten Jona Källgren från TV4 har gjort sin debut som programledare i den populära morgonshowen – men nu ska han försvinna.

– Det är något nytt för mig att prova på, säger han till Hänt.

Till skillnad från många andra program som tar paus under sommaren fortsätter ”Nyhetsmorgon” att sändas, om än i något kortare format.

Under sommarmånaderna tar även flera av programmets ordinarie programledare semester, vilket öppnar upp för nya profiler att ta plats i studion.

Tittarna har redan fått se kanal-favoriterna Matilda Boza från TV4 Nyheterna och Axel Pileby från ”Efter Fem” hoppa in som vikarier, båda med tidigare erfarenheter av att leda programmet.

Jona Källgren är ny programledare i ”Nyhetsmorgon”

Men nyligen dök ett helt nytt ansikte upp i rutan – Jona Källgren. Han är van vid att rapportera från utlandet i sin roll som utrikeskorrespondent, men att stå som programledare för ”Nyhetsmorgon” är en ny erfarenhet för honom.

I det första programmet fick han leda ihop med den rutinerade programledaren Sofia Geite som kunde glädjas över att ha en ny kollega för dagen.

– Grattis till mig som får jobba tillsammans med dig Jona! Första gången som programledare i Nyhetsmorgon, säger Sofia i programmet och lägger armen om sin nya kollega.

– Ja, nu har jag fått komma in i studio-värmen. Underbart att vara här, svarar Jona.

– Du är så välkommen. Idag och imorgon kör vi tillsammans. Hoppas det känns bra såhär 20 sekunder in i programmet, fortsätter Sofia.

– Ja hittills tycker jag att det funkar rätt bra, jag vet inte vad tittarna tycker, skämtar Jona.

Därför försvinner Jona snart från ”Nyhetsmorgon”

Källgrens insats som programledare är dock bara tillfällig, då han snart återvänder till Tyskland där han vanligtvis arbetar som korrespondent.

– Det är bara i dag och i morgon. Lite sommarvikarie, och något nytt för mig att prova på. Det är superkul. Men på onsdag ska jag tillbaka till Berlin, säger Jona till Hänt om debuten.

Om det blir fler framträdanden längre fram återstår att se, men något som går att slå fast är att tittarna uppskattade Jona i programmet.

Trevligt med Jona som programledare! Sån duktig och trevlig kille!”, skriver en person på ”Nyhetsmorgons” Instagram.

Vilken härlig morgon när man vaknar och ser att Jona är i studion tillsammans med Sofia!”, tillägger en annan.

Han är ju så bra, heja Jona.”, kommenterar en tredje.

Vad tyckte du om Jona Källgrens debut i ”Nyhetsmorgon”?

Kommentera gärna på vår Facebook-sida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version