Karl Fredrik om oväntade dramat bakom kulisserna – som tittarna inte får se i TV4: ”Lurade mig”

Karl Fredrik Gustafsson, 33, går i kväll i mål med sitt succéprogram i TV4.

Nu avslöjar trädgårdskungen för Nöjeslivets läsare det okända dramat bakom kulisserna på programmet – som tittarna inte får se i TV4.

Och öppnar samtidigt upp om vad han och sambon Petter gör nu, när tv-kamerorna slocknat.

På måndagskvällen går ”Karl Fredrik på Österlen” i mål på TV4. I fyra veckor har den glade örebroaren som tidigare varit anlitad vid norska hovet inspirerat tv-tittarna med blomsterknep och härliga landskap.

I samband med säsongsfinalen hyllar trädgårdsmästaren Karl Fredrik nu alla medarbetare som gjort programmet möjligt.

Karl Fredrik Gustafsson
Foto: TV4

Det var under förra sommaren som inspelningarna skedde, innan den nuvarande coronapandemin. I programserien skildras blomsterkungens liv på gården Eklaholm på Österlen tillsammans med sambon Petter och deras älskade husdjur.

Och när Karl Fredrik fått se på programmet så känner han igen sig själv.

– Man kan ju framställas på olika sätt och vis, och jag kan säga att vi har blivit vinklade väldigt positivt, äkta och som att det känns igen. Att det är en del av vår verklighet. Programmet har en fin färgsättning, vacker musik och bild, säger Karl Fredrik Gustafsson till Nöjeslivet.

Hårkaos efter ”drönarattack”

När vi frågar om Karl Fredrik minns någonting annat kul som hände bakom kulisserna på programmet funderar han.

Karl Fredrik på Österlen, S1, Ep01. Karl Fredrik Gustafsson.

Och berättar sedan om en inspelningsdag där han plötsligt fick en filmkamera i huvudet!

– Vi spelade in under ganska lång tid och hade två filmteam som följde oss. De kom tidigt på morgonen, och jag traskade ner i morgonrocken sen höll de på till sent inpå kvällen. Vi har haft så långa arbetsdagar här. Men så var det det där med ”drönarattacken”, in i mitt hår…

Vad var det som hände?

– De flyger drönare och filmar vyer ovanifrån. En gång så flög den för nära mig så att den åkte in i mitt hår och fick trassla ut sig, haha. Det var inte värre än så, säger Karl Fredrik som förklarar att tv-teamet sedan spelade honom ett spratt.

– Sen lurade de mig och sa att en programledare hade dött av det. Men så var det ju inte.

Han vill efter att programmet nu har sänts i TV4 passa på att hylla produktionen.

– Allt har annars gått jättebra. Det blir som någon slags familjemedlemmar när man umgås så länge och mycket. Visst, ibland blir det slitningar men på ett positivt sätt. Om vad man ska göra, om någon har en grundtanke. Oftast är det jag som håller i manus. Det har gått väldigt bra, säger Karl Fredrik.

Han är också ärlig med att de har varit noggranna för att få till programmet så bra som möjligt.

Foto: TV4

– Sen tycker jag det är positivt att nöta och blöta för att det ska bli bra som möjligt. Precis som i en relation. Vi kan inte vara annat än oss själva. Självklart vill vi göra tv, men samtidigt inte vara dåliga kopior av vilka vi faktiskt är, säger Karl Fredrik vars sambo Petter också är med i serien.

Vad har ni annars för er, nu när inspelningarna är över?

– Direkt efter inspelning var man ganska trött, då gällde det att fylla på ny energi. Jag jobbar i butiken och handelsträdgården här. Annars tycker jag om att cykla ner till havet på sommaren, ta promenader med hund Hamlet, ta ett dopp och så. Att chilla lite grann. Det blir ganska intensiva dagar. När det inte är coronatider reser vi mycket för inköp i butiken, men nu får vi hålla oss här på Österlen.

Foto: TV4

Vill du också tacka Karl Fredrik för alla tips och härliga tv-bilder denna försommar? Dela då den här artikeln och skriv om du blivit inspirerad!