Karl Fredriks kärleksavslöjande om sambon Petter

Karl Fredrik Gustafsson bjuder in tittarna till sitt hem på Österlen i TV4.

Nu avslöjar han hur kärlekssagan med sambon Petter tog sin början.

– Kärleken växte fram, säger Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Nyhetsmorgon-profilen Karl Fredrik Gustafsson hade förra måndagen premiär för sitt nya program ”Karl Fredrik på Österlen” i TV4.

På måndag sänds ett nytt avsnitt, och där får tittarna följa med när Karl Fredrik åker till Köpenhamn för att köpa dahlior. Det hela spelades in före coronakrisens utbrott.

Foto: TV4

”Mitt i den skånska natten hoppar Karl Fredrik in i bilen och styr kosan mot Köpenhamns blomstermarknad för att hinna köpa de allra finaste dahliorna. Väl hemma på Eklaholm pysslar han om ett fikonträd och fixar buketter och dekorationer till en fest”, skriver TV4 i tablån.

På den vackra 1600-talsgården Eklaholm på Österlen bor Karl Fredrik med sin sambo Petter Kjellén, en hund och två katter.

Nu berättar Karl Fredrik om livet på gården – med familjens fyrfota vänner.

Foto: TV4

– Prins Hamlet heter vår hund. Han är en gammel dansk fågelhund, från Köge en bit utanför Köpenhamn. Han är en fågel- och jakthund och en väldigt trevlig familjehund. Vi brukar säga att han är vackrast i familjen, han är så fint tecknat i ansiktet. Sedan har vi Leopold som är en rödhårig katt. Han trivs bäst inomhus men går ut ibland också. Sen så har vi Jan-Conny eller ”JC” som vi kallar honom. Det är en riktig musjägare, en utekatt, säger Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Är ni riktiga djurvänner, du och Petter?

– Ja men absolut, det är vi. Petter är uppväxt på hästgård och har alltid haft djur. I min familj har vi haft lite allergi och sådär, så det har inte varit lika mycket djur förutom kanin.

Foto: TV4

Hur träffades ni?

– Vi bodde båda två i Malmö och träffades där då jag studerade till landskapsarkitekt. Det här var kanske hösten 2015. Jag kommer från Örebro från början, och så träffades vi via nätet. Vi fikade ihop när vi började att dejta, tog skogspromenader och det var mysigt. Så växte kärleken fram. När vi köpte Eklaholm hade vi inte ens varit ihop ett år. Det var lite vågat. Stort renoveringsbehov. Vi jobbar båda i företaget och har flera anställda.

Nu hoppas han att tittarna ska uppskatta alla tips och knep för blommor och trädgård som de bjuder på i TV4 fyra måndagar på rad.

– Vi hoppas alla sitter bänkade och vill följa vårt liv på gården. Det blir mycket tips och idéer, och vackra bilder över Österlen!

Foto: TV4

”Karl Fredrik på Österlen” sänds på måndag klockan 20 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!